Във Финландия бягащите от мобилизацията руснаци са настанени в центрове,

...
Във Финландия бягащите от мобилизацията руснаци са настанени в центрове,
Коментари Харесай

Заселват руснаци, избягали от мобилизация, при украински бежанци СНИМКИ

Във Финландия бягащите от мобилизацията руснаци са настанени в центрове, където живеят украински бежанци. Такива случаи към този момент са регистрирани в няколко финландски града, пишат във Facebook от общността " Украинци край Финландия ".

„ Имаше неприятна обстановка, доста съветски мъже се настаниха в нашия център. Повечето поданици (на центъра) са дами с деца, избягали от войната от Мариупол, Херсон, Изюм и други райони. Всички са в положение на потрес и не разбирам по какъв начин да обясня на децата и по какъв начин да продължиш да живееш до хората, чиято страна те убива “, споделя украинката Наталия Литвинчук.
  цялостен екран
В украинските бежански лагери, както споделят живеещите тук, има тълпи от " брадати чеченци " и други руснаци. Украинските дами се опасяват за децата и персоналната си сигурност.

Въз основа на мненията на потребителите руснаците са настанени в украински бежански центрове в градовете Халико, Пори, Уусикаупунки, Турку и в обитаемоте места на провинция Варсинай-Суоми.

Руските жители в бъдеще може да бъдат употребявани от Кремъл за потребление на военна експанзия против Финландия, означават консуматори в известията.

„ Приоритетите на държавното управление са странни. Упрекват украинците, че доста от нас са пристигнали, като да вземем за пример, че няма задоволително храна в църквата. Те даже стопираха да дават филантропична хранителна помощ. Звучи като укор, че сме претрупали медицинския система с нашето идване. Ако започнете да говорите за проблем, те споделят, че би трябвало да седим и да не стърчим, казват ни да се радваме се на обстоятелството, че са били снизходили и са ни пуснали вътре ”, сподели Татяна Олишевская.
  цялостен екран
Според дамата финландските управляващи се отнасят позитивно към руснаците и са пуснали 66 000 души за няколко дни.

" Специално за тях се отварят 17 приемни центъра. Всичко това наподобява налудничаво и подкопава самата идея за бежанците ", написа тя.

Някои украинци се обърнаха към финландската миграционна работа. Те също приканват Министерството на външните работи на Украйна и украинското посолство във Финландия да се намесят в обстановката.
Реакцията на Обществото на украинците във Финландия
Обществото на украинците във Финландия написа писмо до държавното управление на страната, в което прикани да се подсигурява сигурността на бежанците от Украйна. Организацията споделя, че слагането на мъже, избягали от Русия, до дами и деца от Украйна съставлява сериозна опасност за психическото и физическото здраве на последните.

„ Припомняме ви, че жителите на Украйна бяха принудени да изоставен домовете си заради офанзивата на съветската войска и систематичното заличаване на украински градове и села. Струва си да напомним, че тези, които избягаха от Украйна, бяха най-вече дами и деца, и тези, които избягаха от Русия, бяха най-вече мъже, които просто се опасяваха от възможна гибел в Украйна “, обърнаха внимание от обществото.

Финландия и целият свят виждат следствията от войната - това са убийствата, изтезанията и изнасилванията на цивилни в доста украински градове - в Буча, Ирпен, Мариупол и Изюм, означават създателите на писмото.

„ Руските управляващи обществено обявиха, че са във война със Запада. Готово ли е финландското държавно управление да рискува ескалация на сходно принуждение във Финландия? “ - попитаха от организацията.

Трябва да се означи, че все още на издание на новината няма реакция от украинското външно министерство и украинските дипломати от посолството във Финландия по този проблем.

Последната обява на украинското посолство във Финландия във Facebook е отдадена на почистването в символ на признателност към Финландия за приемането и помощта на украинци, които бяха принудени да изоставен домовете си заради войната.
  цялостен екран
Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР