Вътрешното министерство на Северна Македония съобщи във вторник, че е

...
Вътрешното министерство на Северна Македония съобщи във вторник, че е
Коментари Харесай

Скопие разби канал за мигранти от България за Сърбия

Вътрешното министерство на Северна Македония заяви във вторник, че е разбилоорганизирана незаконна група за трафик на мигранти.

След интервенция с название " Исар ", извършена от юли 2021 година до май 2023 година е била открита 17-членна група, част от интернационален канал за трафик на мигранти от Гърция за Унгария и от България за Сърбия, с последна дестинация страни от Европейски Съюз.

Групата работила посредством наемане на коли от организации за коли чартърен в Скопие, Куманово, Тетово и в България, както и " водачи " и " чистачи ", които да транспортират мигрантите до авансово уговорени места в Сърбия и Унгария, като цената на човек, заплащана от мигрантите, е варирала от 2 хиляди до 4 хиляди евро.

По време на акцията са били осъществени претърсвания в11 обекта в региона на Куманово, Кратово и Струмица. Десет души са задържани, а трима от групата към този момент изтърпяват присъда отнемане от независимост за осъществени по-рано закононарушения, също свързани с противозаконен трафик на мигранти, оповестяват от вътрешното ведомство в Скопие.

По силата на контракт с Европейски Съюз и вземат участие в разнообразни действия, в това число в регистрацията и идентификацията на противозаконни мигранти.

 Европейски Съюз дава пари на Западните Балкани за дронове по границите Европейски Съюз дава пари на Западните Балкани за дронове по границите

Европейски Съюз реши да финансира модернизацията на граничните служби на Западните Балкани като средство за понижаване на противозаконната миграция по Балканския маршрут. Именно всеобщото му потребление през 2022 година стана причина Австрия да наложи през декември несъгласие на влизането на България и на Румъния в Шенген. Според Виена двете страни не извършват задължението си съгласно европейското право да записват противозаконните мигранти, като ги пропущат към вътрешността на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР