Вътрешнопартийният скандал в БСП с нов епизод на пленума днес,

...
Вътрешнопартийният скандал в БСП с нов епизод на пленума днес,
Коментари Харесай

Вътрешнопартийният скандал в БСП с нов епизод

Вътрешнопартийният скандал в Българска социалистическа партия с нов епизод на пленума през днешния ден, след през седмицата лидерката на соцпартията се оплака обществено, че е била привикана от прокуратурата да дава пояснения за Кирил Добрев.

Днес още веднъж общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия с болшинство от 17 „ за “ и двама  „ въздържали се “ реши, че Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат участие в съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия и да гласоподават на него. Това оповестиха от пресцентъра на социалистическата партия.  

На 4 октомври Нинова заяви на брифинг, че е получила призовка да се яви на разпит и да даде запис и заверени копия на стенограма и протокол от съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия в края на август т.г. Поводът е формирана прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия - Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Нинова разгласи, че прокуратурата е взела в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия и дефинира държавното обвиняване като  " бухалка за неуместните ".

Не закъсня и реакцията на Добрев, който удостовери, че е подал тъжба в прокуратурата, тъй като са му разрешили да участва, само че не и да гласоподава на последния пленум на Българска социалистическа партия. Добави, че откакто е бил изключен от партията, съдът е разкрил нарушавания и го е върнал като член на Националния съвет и по тази причина има право пълноправно да взе участие в съвещанията. 

„ В тази страна има закони. Решенията на висшите съдилища са наложителни и не подлежат на обжалване, пояснение. Притеснението ми е, че Българска социалистическа партия стартира да се трансформира в сектантска организация, в която единственото значимо нещо е какво ще каже основният шаман “, разяснява през днешния ден пред публицисти след решението на контролната комисия Калоян Паргов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Националният конгрес би трябвало да се свика, с цел да може, като най-висш орган, да разиска тази унизителна обстановка, в която е изпаднала партията. Вече сме стигнали до едноцифрен резултат на изборите “, счита той.

Кирил Добрев добави, че общо петима души са лишени от право на глас на днешния Национален съвет, измежду които и кметът на Перник Станислав Владимиров. Той прикани за бързо привикване на Конгреса на партията и промяна на управлението ѝ.

Владимиров изясни преди началото на пленума, че е дал заявление за овакантяване на Националния съвет преди месец.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР