Вътрешно разследване на скандала около Руслан Боширов и Александър Петров

...
Вътрешно разследване на скандала около Руслан Боширов и Александър Петров
Коментари Харесай

Путин наредил разследване по скандала с Боширов и Петров, щели да хърчат глави

Вътрешно следствие на абсурда към Руслан Боширов и Александър Петров е разпоредил персонално президента Владимир Путин. Той желал да се разкрият аргументите дали мотив Русия да бъде забъркана в тази ситуация.
Ако се открият отговорни, щели да хвърчат глави. Съмненията са, че има втора „ къртица “ с изключение на избягалия от Франция в Англия чиновник на съветските секрети служби. Именно той бил разпознал двамата шпиони-туристи. Жестока вътрешна инспекция тресе всички етажи на Руското военно разузнаване, което е свързвано с Боширов и Петров. Това оповестиха за Фрог нюз източници от Москва, поискали анономност.

Новите разкрития сгъстяват облаците над съветските секрети служби. Медии настояват, че един от упрекнатите за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия - Руслан Боширов, е полковник от съветското разузнаване. Разследване е на Bellingcat и The Insider разкрива същинското име на представящия се като Руслан Боширов. Разкритието е станало от анонимни източници, които имат достъп до секретна база данни. Познатият към този момент под името Руслан Боширов в действителност е 39-годишният Анатолий Чепига. Снимката на Чепига е публикувана от английските управляващи и от нея се вижда огромата аналогия с Боширов.

Руслан Боширов и Александър Петров потвърдиха преди десетина дни в изявлението за телевизия RT, че в действителност на фотосите, публикувани от английските управляващи в действителност са те. Но в действителност посещавали Англия като туристи и в град Солсбъри отишли поради локалната катедрала. Не отхвърлят и подозренията, че са гей двойка.

Чепига е роден в Николаевка, Амурска област. През 2001 година му е публикуван паспорт от Далечноизточния боен окръг. Като местопребиваване Чепига е показал адреса на военна част в Хабаровския край, където се е помещавал спецотрад на една от бригадите на ГРУ (разузнаване към Генералния щаб на Руската армия).

Новите разкрития слагат в сложна обстановка Кремъл, който отхвърля всякакво присъединяване на съветски жители в опита за ликвидиране на Скрипал. Говорителят на президента Владимир Путин – Дмитрий Песков, съобщи във връзка известията, че Бошаров в действителност е Чепига по този начин: Аз имам вяра на президента Путин. Той сподели, че това са съветски жители, които са ходили на екскурзии в чужбина и нямат нищо общо нито с армията, нито със специфичните служби. Имета само че президента е задоволителна гаранция. “

На собствен ред ген. Владимир Ворожцов, член на Съвета по защита на РФ декларира, че в случай че Бошаров и Петров са в действителност сътрудници на службите, те не биха работили толкоз аматьорски. Нямало да спят в хотел, а в специфична загадка квартира. Щели да се придвижват с нает от други хора автомобил. Освен това в никакъв случай не биха тръгнали непосредствено от Москва за Англия, а щели да го създадат през трета страна. Ако става дума за „ екип за очистване “, то те не биха по никакъв метод работили по този начин, както разказват британците и непознатите медии, безапелационен е ген. Ворожцов.

***

Разговарят двама руснаци:

- Петров и Боширов, в случай че бяха по-умни, в този момент нямаше целия свят да ги сочи, че са убийци…

- Ако бяха по-умни, нямаше да са във военното разузнаване…- отвърнал другият.

***

Историята говори…

- Щилиц, приказва се, че сте гей, - сподели Мюлер.

- Аз? – изчерви се Щирлиц. – И какво следва?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР