Вътрешният министър с главозамайващи обяснения от трибуната на Народното събрание

...
Вътрешният министър с главозамайващи обяснения от трибуната на Народното събрание
Коментари Харесай

Предозиране: Демерджиев се похвали, че МВР вече не репресира, а помага на възрастни да пресичат улицата


Вътрешният министър с главозамайващи пояснения от трибуната на Народното събрание за какво служители на реда са връзвали хора със свински опашки в силистренско село

„ Аз на първо място съм правист и встъпвайки заявих, че един от главните ми цели като министър е да обезпеча със правда дейностите на полицейските органи. Мисля, че в доста огромна степен съумях да обезпеча такава. И считам, че доста практики, които бяха познати в предишното, в това число има доста фотоси, че полицията бие спокойно протестиращи жители, към този момент са история. В момента българската жандармерия оказва помощ! На възрастни хора да преминат през улицата, на всеки изпаднал в неволя. Полицията не е толкоз наказателен орган през днешния ден – този, който познаваме. А е орган, който стои покрай жителите и в доста по-голяма степен им оказва помощ, в сравнение с да упражнява принуда “.

Това съобщи буквално от трибуната на Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Парадоксално, силовият министър направи това изявление на въпрос Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи за полицейски тормоз и връзване със свински опашки при задържане на жител от село Богданци, община Главиница, област Силистра. Според информацията на Чакъров, мотив е откриването на 3 кубика противозаконна дървесина.

Назначеният от президента Румен Радев вътрешен министър обаче, отговори, че става дума за цели 83 кубика дърва!

Имало ли е връзване със свински опашки и няма ли ли са служителите на реда белезници, занапред щяло да се ревизира.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР