Вътрешният министър разкри, че таксиметровия шофьор има доста криминални регистрацииПрокуратурата

...
Вътрешният министър разкри, че таксиметровия шофьор има доста криминални регистрацииПрокуратурата
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Г-н Гешев трябва да осъзнае, че прокуратурата не е нещо извън държавата

Вътрешният министър разкри, че таксиметровия водач има много престъпни регистрации

Прокуратурата не е нещо отвън страната. Министерство на вътрешните работи си свърши работата. Това съобщи в предаването „ На Фокус ” по  вътрешният министър Иван Демерджиев, разяснявайки думите на основния прокурор Иван Гешев, който бе на посещаване в квартал " Факултета " в София след поредния случай на експанзия на пътя, при който умря таксиметров водач. Обвинител номер едно съобщи, че в " квартала би трябвало да бъдат някои политици и че Прокуратурата не може да замести страната ”. 

" Главният прокурор сподели и, че наподобява, че Министерство на вътрешните работи този път си е свършило работата и даде обещание и Прокуратурата да си я свърши. За мен обаче е по-важно господин Гешев да осъзнае, че Прокуратурата не е нещо отвън страната, тя е държавен орган. Самата Прокуратура апелираше да работи заедно с Министерство на вътрешните работи, а полицията си свърши работата. Задържа причинителя и обезпечи очевидците. Министерство на вътрешните работи сътрудничи и си извършва пълномощията ”.

„ Какво прави основният прокурор на мястото е доста забавен въпрос. Ако той засяга мен като вътрешен министър за какво не съм там – незабавно изяснявам. Колкото и да е тежък и противен този случай, той въпреки всичко е престъпен случай. Това не е нахлуване над таксиметровия водач в личното му такси, до момента в който прави активността си. Това е една извънредно неприятна разпра, каквато ние не би трябвало и няма да допуснем ”, акцентира той.

 По думите на вътрешния министър не може да се сложи служител на реда на всеки ъгъл, който да попречва сходни произшествия. „ Това е въпрос на просвета, на съзнание, на правосъзнание. И двамата участници в случая имат престъпни регистрации. Починалия има и за обир, и за обири. Задържаният също е с престъпна регистрация за шофиране под въздействието на опиати ”.

Демерджиев акцентира, че Министерство на вътрешните работи е направило всичко допустимо да обезпечи реда и спокойствието в ромската махала на София. „ Само желая да кажа, че след визитата на господин Гешев протестиращите от 70 към този момент са над 200 души. Това не е инцидентно. Но не може някой да ни кара във всеки един случай да се месим по подобен метод. кабинетът ми е отворен за всеки ”.

Според вътрешният министър до момента в който той заема поста „ няма да разреши на никой да замесва Министерство на вътрешните работи в институционални войни ”. „ Но в това време няма да разреша на никоя институция да ни пречи да си изпълняваме функционалностите ”.

Той разяснява и случая с злополуката на Околовръстното, при която почина френски жител. „ Отстранихме неотложно двамата забъркани в тази ситуация служители на реда от работа. Взехме им служебните карти и служебното оръжие. Започнато е дисциплинарно произвеждане. Убеден съм, че то ще приключи с дисциплинарно уволняване ”.

По думите му се ревизират и директните ръководители на униформените – процедура, която се подхваща за пръв път. „ Трябва да се откри дали са били  съпричастни към случилото се и дали не са основали предпоставки, да се допусне сходно нарушаване ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР