Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за забрана на

...
Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за забрана на
Коментари Харесай

МВР забранява бойни демонстрации пред деца, обяви Младен Маринов

Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за възбрана на бойни демонстрации пред деца. Това заяви самият той по време на парламентарния надзор в петък.
Той беше запитан от депутатът Стоян Мирчев, дали утвърждава бойните демонстрации и какво е налагало деца от детската градина да бъдат очевидци на сходни мероприятия.
Повод за въпроса беше случай от преди две седмици, при който пострадаха три деца по време на проява по залавянето на нарушител във връзка 1 юни, Деня на детето.
Взривената граната е ранила децата, които са били на разстояние от 50 метра. На стадиона е имало повече от 300 девойки и момчета от детски градини от Дулово, Тутракан и Силистра.
" Аз персонално не утвърждавам сходни демонстрации. Забранил съм тяхното осъществяване. Демонстрацията е била ориентирана към възпитаници от 5 и 7 клас. В следствие по молба на общината, са пристигнали и децата от детската градина ", изясни министър Маринов.
По думите му, сега продължава дисциплинарното произвеждане против началникът на ОДМВР - Силистра, както и на чиновниците взели присъединяване в демонстрацията. Отделно прокуратурата прави свое наказателно следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР