Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти в Стара Загора,

...
Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти в Стара Загора,
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР Калин Стоянов: Разпредена е пълна проверка за стари разследвания срещу лица от президентството

Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи пред публицисти в Стара Загора, че основният секретар е разпоредил цялостна инспекция дали има остарели следствия против лица от президентството. Министерство на вътрешните работи са се самосезирали по отношение на множеството медийни изявления по тематиката. Изискани са данни от всички структури има или няма сигнали, както и ще се съберат оперативна информация.

Във връзка с убийството на Пейо Пеев, министърът сподели, че се работи интензивно по делото и има две лица с повдигнати обвинявания:

" Работим по версия за възможна съпричастност на други лица към убийството и най-много за прикриване на следите за осъщественото ликвидиране. От това, което видях от метода, по който е осъществено убийството, което се вижда от клипчетата, не изключвам разновидността тези две злобни дами независимо да са прикрили всички следи. Но това е въпрос на проучване, който през идващите дни ще изясним на цяло. "

Относно случая със гибелта на първенеца по битка Пламен Пенев след полицейско гонене, Стоянов сподели, че са освободени двама висши ръководители от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и също така:

" Има двама чиновници от изпълнителския състав, които са отстранени и до няколко дни те също ще бъдат уволнени. Има следствено дело, работи се интензивно по него и има назначени голям брой експертизи. "

От самото начало декларирахме, че ще бъдем сериозни както към себе си, по този начин и към чиновниците на Министерство на вътрешните работи и изрично няма да допуснем обстановки, при които има немарливо, неприятно или даже противоправно осъществяване на служебните отговорности, добави министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР