Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира исканията за оттеглянето му от

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира исканията за оттеглянето му от
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Бих подал оставка, ако я поиска президентът

Вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява настояванията за отдръпването му от поста в служебното държавно управление на Гълъб Донев.

" Бих подал оставка, в случай че я изиска президентът, а досега такива претенции не съм получил. Хората, които ми желаят оставката, са отговорни за проблемите, с които се боря още от първия си ден на поста ", съобщи той, цитирин от БНР.

" Изпратихме в последния му път един заслужен българин, който извърши дълга си. Извършителите са хванати. Работи се интензивно с тях от турска страна и имаме уверението, че следствието е напреднало, и доста скоро ще имаме отговори на всички въпроси ", сподели Демерджиев, който участва на поклонението пред починалия граничар Петър Бъчваров в Елхово, съобщи БГНЕС.

Човешко създание не може да подходи по метода, по който е подходило по отношение на служителя на реда.

Не мога, обаче, да се съглася, че с рецензиите, които се насочат в последния ден към управлението на Министерство на вътрешните работи, аз заварих Гранична полиция в извънредно тежко състояние. В първия ден пристигнах тук, с цел да покажа, че ситуацията е тежко, и че би трябвало да се оправим с него. Това, че има голям запас, в никакъв случай в последните години министърът на Министерство на вътрешните работи не е стоял толкоз покрай чиновниците си, с цел да бъдат решени техните проблеми. Не може проблеми, създавани през последните 10 години - с понижаване на щатовете на Гранична полиция, с построяването на едно нефункционално и бутафорно оборудване по границата, със систематичното пренебрегване и подценяване на всичко тук, да се придвижва на актуалното управление. От първия си ден направих поредност дейности с цел да се възвърне както щата, по този начин и оборудванията, които обезпечават живота и здравето на хората. Така че напълно неуместни са рецензиите.

Задържаните са турски жители, значително е ясно и какво тъкмо са създали, и какви са били претекстовете им да го създадат. Детайлите са следствена загадка. Става въпрос за хора, които са правили закононарушения във връзка с мигранти в Турция, не става въпрос за наркотрафик, сподели още Демерджиев.

Убийството е осъществено от турска територия, гилзите, открити от българска страна, са от автомат Калашников, с който е стрелял военният от българска територия в отговор на стрелбата от Турция. Фаталните изстрели са пристигнали от турска територия, създадени са с ловна пушка. За момента имаме огромно подпомагане от турска страна, наш екип посети валията на Одрин. Турците са взели доста съществени ограничения и в последното денонощие натискът е намалял в пъти.

Миналия петък имах среща с турския вътрешен министър, който ми съобщи, че в никакъв случай не е работил толкоз добре с български министър на вътрешните работи, добави Демерджиев. Турците имат изключителни проблеми по границите си със Сирия и Афганистан, по тази причина не вземат участие по-активно на нашата обща граница, само че имаме уверението, че са пренасочили спомагателни екипи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР