Вътрешният министър Бойко Рашков мобилизира стотици полицаи в центъра на

...
Вътрешният министър Бойко Рашков мобилизира стотици полицаи в центъра на
Коментари Харесай

Рашков в пълна бойна готовност заради протестите: Метални огради, стотици полицаи и водни оръдия

Вътрешният министър Бойко Рашков активизира стотици служители на реда в центъра на София. Сградата на Народното събрание осъмна обградена с железни ограждения, които не бяха виждани от времената на митингите срещу държавното управление на Пламен Орешарски, оповестяват кореспонденти на tribune.bg от мястото на събитието.

Освен униформените, оградите и жандармерията, Рашков се застрахова и с водни оръдия. Такива има паркирани покрай постройката на Народното събрание, както и до Министерския съвет.

От 11:00 часа стартира митинга на партия „ Възраждане “, които се оповестиха за неотложно събаряне на всички коронавирус ограничения, както и срещу ценовия потрес. Недоволството си те са оповестили, че ще изразят пред постройката на Министерски съвет.

Пред Народното събрание пък е проведен митинг от огнеборците, които са подкрепени от КНСБ. Те се оповестиха срещу готвените промени в Министерство на вътрешните работи, както и неналичието на нарастване във възнагражденията ни. Само преди дни служители на реда от цялата страна стачкуваха в София, а през вчерашния ден след среща с премиера Кирил Петков стана ясно, че недоволството им продължава, тъй като държавното управление няма желание да усилва заплатите им.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР