Вътрешната опозиция срещу лидера на БСП Корнелия Нинова набъбна сериозно.

...
Вътрешната опозиция срещу лидера на БСП Корнелия Нинова набъбна сериозно.
Коментари Харесай

НА ПЛЕНУМА: Корнелия Нинова постигна нещо неочаквано, вътрешната опозиция е в шок

Вътрешната съпротива против водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова набъбна съществено. Нинова обаче към този момент към момента надвива. Така наподобява обстановката от развиването на днешния Национален съвет (т. нар. пленум) на партията.

Основната конспирация беше дали недоволството против нея ще се материализира със привикване на ексклузивен конгрес в границите на този месец. Припомняме, че беше оповестено, че над 70 са се подписали с искане за подобен, като намекът бе, че актуалното управление следва да се отдръпна. Днес опозиционери обясниха, че те са набъбнали до 90.

От управлението на Българска социалистическа партия в лицето на зам.-председателя Атанас Зафиров през днешния ден оповестиха, че след неприятния резултат на изборите на 2 октомври ограничения са нужни, само че и че ексклузивен конгрес няма по какъв начин да се свика в границите на две седмици. Зафиров съобщи, че ще има постоянен подобен при започване на идната година.

Според източник на „ Флагман “ от пленума през днешния ден при гласуванията е надвил кръгът на Нинова. Около 85 са дали избор за конгрес следващата година, а над 50 за подобен след две седмици.

Така действителността сподели, че лидерката на Българска социалистическа партия към момента държи контрола върху партията, въпреки и с много отслабени позиции. Тя е застрашена и от това, че соцформацията се обрисува да е отвън властта най-малко в идващите няколко месеца. Вътрешната съпротива на Нинова пък натрупа точки посредством президента Румен Радев. Служебният кабинет, назначен от президента, уволнява хората на председателката, като конфигурира нейни съперници.

Като лидер на процеса се обрисува главният й съперник в партията – младият Крум Зарков, който е длъжностен министър на правораздаването. Той през днешния ден също е участвал на пленума на Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР