Вътрешната кислородна инсталация на Пирогов е проверена в началото на

...
Вътрешната кислородна инсталация на Пирогов е проверена в началото на
Коментари Харесай

Кислородната инсталация в Пирогов е проверена в началото на месеца

Вътрешната кислородна апаратура на " Пирогов " е тествана при започване на месеца. Проблеми не са открити. Това сподели за " По света и у нас " шефът на компанията, която поддържа инсталацията. Според инж. Валентин Христов инспекции се вършат всеки месец. А в последните седмици техническата работа на " Пирогов " не е подавала сигнали за проблеми с вътрешната апаратура. От Агенцията за механически контрол наблюдават единствено за редовността на кислородните резервоари, тъй като съгласно нормативните актове вътрешните съоръжения не са рискови.

Взрив в " Пирогов " не е имало, безапелационни са от Агенцията за метрологичен и механически контрол.
Инж. Григор Къшов, шеф Главна Дирекция в ДАМТН: Имало е пожар. Имало е искра. Няма различен вид без искра. Дали е от елкрушка или контакт, или от цигара - това би трябвало да го кажат проверяващите органи.
В множеството огромни лечебни заведения в страната има кислородни резервоари. В " Пирогов " те са два. Специализираната държавната агецния ги ревизира един път на 4 години.
Инж. Григор Къшов, шеф Главна Дирекция в ДАМТН: Те се изпитват посредством увеличение на налягането до 34 бара и се открива дали има приключване на О2. Това тестване протича сред 2 и 4 дни.
За последно резервоарите в " Пирогов " са инспектирани предишния месец. Проблеми не са открити. В Столичната първа градска болница кислородният контейнер е един.
Валентин Семовски - кислороден механик: Кислородът, който е в тази цистерна, е течен. Чрез този изпарител се трансформира в газообразно положение.
Така кислородът потегля по тръби и доближава до отделенията. В болничните стаи има панели с кранове и маски, посредством които кислородът стига до пациента.

Валентин Семовски всеки ден следи за проблеми с резервоара и вътрешната кислородна апаратура.
Валентин Семовски, кислороден механик: На всеки етаж имаме контролно табло със спирателен кран. Ако, не дай си Боже, има някакъв теч - отивам, спирам този кран и отстранявам повредата Ако мога. Ако не мога идват от компания - обаждам се във компанията идват незабавно и по този начин.
Нивото на О2 в болничната стая може да се мери с сензори, изясняват от Агенцията за механически контрол.

Вътрешните кислородни съоръжения се поддържат от компании, с които лечебните заведения имат контракти. Те ревизират и редовността им най-малко един път годишно.
 Запалена цигара остава водещата версия за пожара в Запалена цигара остава водещата версия за пожара в "Пирогов "
Ден след пожара в болница "Пирогов ", изрично е изяснено, че пламъците не са провокирани от гърмеж на кислородна бутилка. Това заяви шефът на Глав...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР