Ватиканските музеи, включително Сикстинската капела, заявиха, че ще отворят отново

...
Ватиканските музеи, включително Сикстинската капела, заявиха, че ще отворят отново
Коментари Харесай

Музеите на Ватикана отварят врати

Ватиканските музеи, в това число Сикстинската шапка, обявиха, че ще отворят още веднъж в понеделник, откакто бяха затворени 88 дни заради ограничавания поради - най-дългото затваряне от Втората международна война насам. Това заяви AFP, представена от БГНЕС.
Световноизвестните сбирки ще отворят вратите си за обществеността от понеделник до събота, само че посетителите би трябвало да резервират авансово билети и ще им бъдат дадени времеви слотове за вход.
Кураторите използваха затварянето, провокирано от ограниченията на италианското държавно управление, въведени за прекъсване на разпространяването на COVID-19, за осъществяване на поддръжка и ремонтни действия. Това включва деликатно разчистване на стенописите от XV век в Сикстинската шапка, която нормално притегля шест милиона гости годишно.
" Музеите на папата ви чакат на драго сърце! ", се споделя в изказване.
Новината идва на фона на облекчение на рестриктивните мерки поради ковид, като всички италиански райони, като се изключи пет, попадат в категорията с невисок риск " жълто " от понеделник. Това разрешава на питейните заведения и заведенията за хранене да отворят още веднъж денем, дружно с музеите.
 Папа Франциск се имунизира против ковид Папа Франциск се имунизира против ковид
Главата на католическата черква папа Франциск се е ваксинирал против ковид с имунизацията на Pfizer и BioNTech, заяви аржентинският...
Колизеумът в Рим и Форумът също трябваше да отворят още веднъж в понеделник, макар че ще останат затворени през уикендите. Италианските острови Сицилия и Сардиния и районите Умбрия, Апулия и самостоятелната провинция Южен Тирол са единствените региони, към момента подложени на по-строги ограничавания в приблизително рискови „ оранжеви “ зони.
Цялата страна обаче остава обект на нощен полицейски час, по силата на който сервирането в питейни заведения и заведения за хранене би трябвало да завърши в 18:00 часа.
Италия беше първата европейска страна, която се сблъска с цялостната мощ на пандемията при започване на 2020 година Блокирането в цялата страна, сривът на туристическата търговия и необятното затваряне от този момент доведоха стопанската система до дълбока криза, до момента в който съвсем 88 000 души с вируса са умряли.
Темата продължава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР