Ватиканът се надява вярващите да му помогнат да запълни дупката

...
Ватиканът се надява вярващите да му помогнат да запълни дупката
Коментари Харесай

Ватиканът с мрачни перспективи за финансовата 2021 г.

Ватиканът се надява вярващите да му оказват помощ да запълни " дупката " във финансите си на фона на усложненията, породени от ковид.
Планираните разноски за 2021 година са най-ниските в скорошната история на Ватикана, уточни префектът на секретариата за стопанска система отец Хуан Антонио Гереро Алвес, представен от ДПА.

Заплатите и работните места в папската администрация се резервират. " Зависим от поддръжката на вярващите ", уточни Гереро. Ватиканът съпоставя тазгодишния си бюджет с този от 2019 година, преди пандемията от Ковид-19. Тогава Светият трон е разполагал с към 307 млн. евро. Тази година средствата му са с 30 % по-малко - 213 млн. евро.

Като цяло папската страна чака загуби от към 50 млн. евро през 2021 година. Без събирането на дарения в целия свят за църквата, от които се набират към 30 млн. евро, загубата би достигнала 80 млн. евро.
По думите на Гереро предходната година Ватиканът към този момент е опитал да пести пари, намалявайки разноските за консултанти (около 1,5 млн. евро) и отменяйки голям брой събития и пътувания, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Компанията за ръководство на папските активи Апса (Apsa) също така е работила с понижен бюрократичен уред и е подобрила доходността от недвижими парцели и друга благосъстоятелност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР