Ватиканът освободи директорът на Информационната служба, който е и официален

...
Ватиканът освободи директорът на Информационната служба, който е и официален
Коментари Харесай

Ватиканът освободи говорителя на папата

Ватиканът освободи шефът на Информационната работа, който е и формален представител на Светия трон – американецът Грег Бърк и неговия заместител испанката Палома Гарсия Овехеро, която беше първата жена, заемаща толкоз висок пост в Информационната работа на Ватикана, предава AFP.

Папа Франциск " одобри оставката на шефа и заместник-директора на пресслужбата на Ватикана, Грег Бърк и Палома Гарсия Овехеро и назначи Алесандро Гизоти за временно-изпълняващ длъжността шеф ", се споделя в изказване.

Американецът Бърк, член на ултраконсервативното и авторитетно придвижване Опус Деи, беше назначен през юли 2016 година, откакто беше заместник-говорител.

59-годишният Бърк е работил преди този момент като публицист в Рим за седмичника National Catholic Reporter, за списание Time и за американската телевизионна мрежа Fox News.

Той е вторият член на Опус Деи, който заема поста след испанеца Хоакин Наваро Валс, авторитетен началник на връзките на папа Йоан Павел II.

43-годишната Гарсия Овехеро е първата жена, заемаща толкоз висока служба в пресслужбатта. Преди това е била сътрудник във Ватикана за испанската радиомрежа Cadena COPE.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР