Василев заяви, че се очаква подписване на договор за медийна

...
Василев заяви, че се очаква подписване на договор за медийна
Коментари Харесай

Асен Василев: Задачата по приемането на еврото не трябва да прекъ...

Василев съобщи, че се чака сключване на контракт за медийна помощ от страна на Еврокомисията. Очаква се това да се случи още тази седмица по време на съвещанието на Екофин.

 

„ Остава само критерият за инфлацията, който ще следим и когато влезем в критерия, ще желаяме спомагателен отчет. От там към този момент потегля процесът по установяване на датата “ за приемане на еврото, сподели Василев.

Той изрази задоволство, че приходните организации все още са си свършили доста добре работата. „ По последните данни, с които разполагаме от 5 април, събраните доходи в Национална агенция за приходите са с съвсем 15% повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година. Събраните доходи от митници са със 7% по-малко поради Данък добавена стойност импорт на нефт, тъй като „ Лукойл-Нефтохим “ работи от началото на година с половин потенциал ", посочи Василев.

 

„ Има 9,9 милиарда лева във фискалния запас. Това е изцяло задоволително за естественото опериране на страната “, сподели той и добави, че имаме повече от два пъти от изискуемия най-малко, който е 4,5 милиарда лева

Василев пожела триумф на своя правоприемник Людмила Петкова: „ Нейният триумф като министър на финансите ще бъде триумф за България “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР