Васил Тучков скача от най-високите и смразяващи кръвта места в

...
Васил Тучков скача от най-високите и смразяващи кръвта места в
Коментари Харесай

Фикция с кауза: Как скокът на Васил Тучков с It Remains достигна Холивуд

Васил Тучков скача от най-високите и смразяващи кръвта места в света, лети с парапланер и уингсют, подготвен е да опитва всяко ново рисково прекарване.

В професионално отношение e крепко стъпил на земята, само че в никакъв случай не стои на едно място и се води от правилото, че въображението е горивото на нововъведенията и че смяната е единствената константа. Тук приключенският му характер среща целенасочеността и улавянето на новите трендове, отразявайки се в няколко забавни и сполучливи плана.

Васил е създател и креативен шеф на StudioRubik, което основава персонализирано криейтив видео наличие за цифрово разпространяване и чиито клиенти са разнообразни по мащаб компании в целия свят.

“Винаги създателят пали искрата, с цел да може по-късно софтуерният разум да сътвори самоуверен план ”, споделя Васил, чиято задачата е да провокира позитивна смяна, обединявайки изкуство, технологии и описване на истории. 

Тя го води към най-новия му план (свързан и с ролята му на съосновател на компания за блокчейн услуги).

 е франчайз, основан на графичен разказ с екологично обръщение през дистопична история за татко и наследник, който ще се трансформира в анимация, филм и игра. Проектът преплита няколко формата, трансформирайки читателя в участник посредством виртуална действителност и блокчейн, като разрешава сбирка на физически и цифрови активи.



Привлякъл голям интерес от вложители от България, Дубай, Лос Анджелис и Хонг Конг, както и от страна на интернационалните медии, измежду които Forbes, TimeOut, Factmagazines, още предходната година планът е показан посредством огромна NFT галерия в най-големия мол в Дубай, където посетителите напущат действителното и влизат потапящия (immersive) свят на романа.

След също толкоз сполучлива галерия и аукцион в Айфеловата кула в Париж, на 22 ноември е предпремиерата на It Remains и в София.

В момента планът е оценен на 15 милиона $, като упоритостта на екипа е да го трансформира в световна компания на стойност милиарди.



Да избягаш от локдауна с въображение

За разлика от множеството известни цифрови сбирки, тази е базирана на завладяваща история и на упоритостта да сплоти изобретателни хора във вселената на It Remains.

Всичко стартира по време на Covid-19 пандемията, когато Васил стартира да написа творбата си под въздействието на доста тъмно въодушевление, провокирано от карантините, тежка интервенция на рамото след сноуборд случай и края на 7-годишна връзка.

Показва написаната история, чийто род дефинира като отвъд-дистопия, единствено на своя дълготраен другар – художника Ед Матинян, „ който по-принцип е много песимистичен, само че този път съумя да се възпламени от първата страница “, споделя Васил. „ Това, което не можех или не желаех да кажа в написаното, Ед сподели посредством изкуството си “, прибавя създателят на It Remains.



Да скочиш до Джордж Лукас

Интегрирането на NFT към книгата надвишава обичайните цифрови колекционерски услуги, предлагайки на потребителите интерактивен модел на ангажираност и присъединяване.

Идеята на Васил Тучков да сътвори децентрализиран франчайз, основан на блокчейн и креативен артикул, притегля разнообразна група от експерти, измежду които е някогашният арт шеф на Pixar и съосновател на ARC Academy Антони Христов, който е и арт шеф на филмите Finding Nemo и The Incredibles и също по този начин е работил директно със Стив Джобс.

„ Антони беше голямо ентусиазъм за нас и първия човек, който валидира цената на концепцията “, споделя Васил.

Екипът му, от към този момент над 30 индивида, работи и с холивудския продуцент Майкъл Услан, който стои зад филмите за Батман на Warner Bros, както и със сина му Дейвид Услан, с помощта на който още преди романът It Remains да бъде публикуван в формален тираж, става част от извънредната изследователска библиотека на Джордж Лукас.

Създателят на Star Wars има ранчо в Северна Калифорния, в което съхранява богата сбирка от книги. От десетилетия те служат за креативно и научно ентусиазъм на режисьори, продуценти и писатели.

При една от срещите си с Лукас, филмовият продуцент Дейвид Услан носи копие на It Remains и го пита дали го утвърждава за ново попълнение в библиотеката си.

Непосредствено по-късно Тучков получава фотоси на книгата, кинематографично позиционирана измежду сбирката на режисьора.



Ценното в плана също по този начин е, че обръща задълбочено внимание на едни от най-големите проблеми в света.

„ It Remains демонстрира траекторията на нашия свят. Ако тя продължи по този метод, всички ще изглеждаме като бездомници с футуристични дрехи от найлон “, предизвестява създателят на StudioRubik, давайки за образец визията на героите от книгата си.

Светът на It Remains е завършен от останките на падналата цивилизация - сметището на човечеството от пластмасови боклуци. Героите в този пост-дистопичен свят са въодушевени от действителни екологични и обществени проблеми като промишленото замърсяване, обстановката с бездомните, свръхпотреблението и безсмисления материализъм, споделя Васил.

В сърцето на опустошената земя се намира Жълтата уста - мистериозно езеро, което гълтам всичко наоколо до него.

Двама оживели, известни единствено като „ То “ и татко му, са съпротивляващата се мощ, която се пробва да резервира дребното, останало от човешкото познание, просвета и блян.

„ Искаме светът на It Remains да остане нереалност, а не да се окаже предсказване “, споделя екипът зад продукта, който се ангажира да подари част от приходите от него за дела, търсещи решение на проблемите на бездомните хора, както и на такива, ориентирани към други възможности на пластмасата.



Отвъд границите 

Интерактивното наличие съгласно Васил Тучков дава опция за по-интелигентни планове и по-силни прекарвания.

„ В момента се опитваме да доразвием опциите за интелектуална благосъстоятелност, свързани с този артикул, и да го превърнем в промишленост за милиарди, в която да има анимация и игрални филми “, споделя още актьорът,

Авторът води договаряния със стрийминг колоса Netflix за да даде опция на потребителите да купуват фрагменти от филм, основан на It Remains. „ Спрямо това колкото фрагменти има, потребителят ще може да получи възвръщаемост от приходите на кино лентата. Това ще промени метода, по който гледаме на наличието в бъдеще “, споделя Васил Тучков.

Изхождайки от личния си опит, актьорът поучава младите създатели у нас да мислят „ по-експанзивно “, „ да не поставят похлупак на фантазиите си “ и да основават изобретателни артикули с капацитет за позициониране в целия свят.

„ За мен едно нещо или е положително, или не е положително. Когато някой каже „ става като за България “ ми става неприятно “, споделя още Васил Тучков. „ Стойностният план е този, който отстоява теста на времето “, безапелационен е той. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР