Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София, който ще

...
Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София, който ще
Коментари Харесай

Кой е Васил Терзиев - кандидатът за кмет на София от ПП, ДБ и „Спаси София“?

Васил Терзиев е претендентът за кмет на София, който ще бъде повдигнат от партиите „ “, „ “, „ Спаси София и организацията „ Екипът на София “.

Кой е Васил Терзиев?

Васил Терзиев Васил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е български бизнесмен, вложител и човеколюбец.

Терзиев е измежду най-популярните лица в българския бранш на IT промишлеността и е един от създателите на сполучливата българска софтуерна компания " Телерик ".

Терзиев е подпомагал редица просветителни начинания и е вложил в голям брой започващи компании.

Той основава Фондация Телерик Академия, която ръководи Училищна Телерик Академия. Безплатната национална просветителна стратегия има за цел да даде на българските възпитаници съвременно софтуерно образование, което да ги приготви за цифровите специалности на бъдещето.

С стратегии, осъществени в над 50 града в цялата страна, Академията е обучила повече от 20 000 възпитаници от основаването си през 2010 година Близо 93% от възпитаниците на учебното заведение са създали сполучлива професионална кариера в региона, избирайки да останат да работят в България.

Васил Терзиев е женен, с две деца. Той е разпален състезателен запалянко и се занимава интензивно с баскетбол, футбол и тенис.

Терзиев има опит като бизнесмен, само че до този миг не е заемал социална служба, нито пък е бил лице на политическия хоризонт у нас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР