Васил Найденов направи много лични признания за семейството си, каквито

...
Васил Найденов направи много лични признания за семейството си, каквито
Коментари Харесай

Разтърсващи признания! Васил Найденов шамароса Ицо Хазарта, ...

Васил Найденов направи доста персонални самопризнания за фамилията си, каквито до момента или доста рядко е правил, или е избягвал. Легендарният артист показа в ефира на NOVA, че е наследил любовта към музиката от майка си, която е била оперна певица.

 



" Майка ми беше оперна певица. При нас идваха на купони диригенти от операта. Наблюдавах. Попивах. И по този начин започнах да изсвирвам, след това бях частен възпитаник на професионалната гимназия. Имах благополучие мой съученик да бъде Андрей Дреников, брат на имения пианист Иван Дреников. Заради такива хора се научих да почитам доста труда на сериозните музиканти ", показа Найденов.



 

За татко си Кеца не приказва доста, тъй като няма какво да каже толкоз. " Не познавам татко си. Той пристигна един ден в цирка, пристигна в гримьорната и сподели: " Аз съм татко ти! ". Грехота е по този начин да се приказва, само че той не ме е отгледал. Простил съм му. Майка ми беше един горделив човек, музикант, а музикантите сме чешити - когато обичаме - обичаме, когато ненавиждаме - ненавиждаме. "

 

На въпрос за какво има доста хора, с които е работил през годините, които са единомислещи, че се работи мъчно с него, Кеца отвърна по този начин:

" Аз не съм сложен. Човек би трябвало да схваща от аранжименти, малко от лирика, да има усет - да знае да подбере песента и да я разпознае, в случай че не е за него. От тази позиция съм сложен, тъй като се греша в доста неща. Иначе не съм сложен ".

Нямаше по какъв начин да не изрази мнение и по отношение на полемиката за квотите за повече българска музика в родния ефир, най-много за изявлението на Ицо Хазарта от парламентарната естрада, че това не е нужно.

 

" Човекът е ял самун от моя ария, с която преди време те, като група, станаха ненапълно известни. Но това е въпрос на взор, на парламентарни позиции, от които аз не разбирам доста. С Богдана (Богдана Карадочева, б.а.) по този начин и не влязохме в партия, тъй като се забавлявахме. Иначе цялото ядро на Съюз на демократичните сили ни бяха другари, само че предпочетохме да не ставаме партийни служащи, тъй като човек си тежи на мястото с това, което прави.

 

Колкото до това кое е нужно и кое - не, пазарът самичък ще отсее, каквото би трябвало и което има стойност. Хората не са толкоз глупави, каквото и да им се приказва. Ако нещо не те допре, не го започниш, няма по какъв начин да стане. Никакви номинации и награди не правят работа ". 

От началото на войната в Украйна до ден-днешен Васко Найденов не се е чувал с огромните си другари Алла Пугачова и Филип Киркоров, само че изрази мнение за протичащото се.

 

" Не съм се чувал с Алла Пугачова и Филип Киркоров, откогато е почнала войната. Тази война промени доста, нещата станаха по-екстремни. Понякога, за жалост, не страдат тези, които основават, без значение от коя страна, а страдат елементарните хора. По-страшно от войната няма, само че този цинизъм, който основават политиците, е още по-отвратителното. Не може в 21 век да се връщаме в Средновековието... ". 

Какво бих трансформирал ли, в случай че можех? Може би не си е заслужавало да бъда толкоз прочувствен. Понякога по-емоционалните хора хвърляме ненужна сила. Човек би трябвало да е по-философски, по-практичен към себе си, написа show.blitz.bg.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР