Васил Гюров/ Глоба в размер на 5% от годишното концесионно възнаграждение

...
Васил Гюров/
Глоба в размер на 5% от годишното концесионно възнаграждение
Коментари Харесай

Глобиха концесионера на Смокините-север заради разораването на плажната ивица

 Васил Гюров/ Глоба в размер на 5% от годишното концесионно заплащане за 2021 година или сума в размер на 3 856,55 лева е наложена на концесионера на плаж " Смокините-север " поради разораването на плажната линия.

Проверката бе предоставена от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова след изявления за багери в дюните на плажа.

При инспекцията на 14.04.2021 година на място по цялата си дължина плажната линия се открити след от верижна техника и дюните са с нарушена повърхнина. В южната част е завършен правоъгълен сектор, където повърхността е заравнена - хоризонтална, като са завършени точни и равностоящи контури на бразди от пясък. Отнетият пясък от този изравнен сектор е изравнен във тип на насип, неестествено облегнат върху пясъчните дюни.

Това е неестествено положение на морския плаж и е разследване на прекосяването на верижна техника - това е неспазване на екологичните правила, свързани с запазване на естествения ландшафт по метод и със средства, недопускащи нездравословно влияние, необратими промени и увреждане, е констатацията на МТ.

Задължение на Министерството на туризма е да следи по какъв начин се съблюдават договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите линии. При определяне на нарушавания и неспазване на законодателството се постановат безкомпромисни санкции.

От Министерството на туризма припомнят и че сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР