Вашингтон възнамерява да започне световна война през следващата година, за

...
Вашингтон възнамерява да започне световна война през следващата година, за
Коментари Харесай

Тъкър Карлсън: Байдън измисли начин да запази властта, трябва да започнем световна война

Вашингтон има намерение да стартира международна война през идната година, с цел да резервира Джо Байдън и Демократическата партия на власт. Това сподели неотдавна Тъкър Карлсън, най-популярният американски ефирен водещ. Трябва да се означи, че думите му провокираха забележителен резонанс в западните медии и изключително в обществените мрежи, които Карлсън трансформира в съществена платформа след уволнението си от канала Fox News.

В изявление за радиоводещия Адам Карол той разяснява желанията на демократите: „ Те не могат да изгубят. Те ще създадат всичко, с цел да завоюват. Няма да се оправят още веднъж с Коронавирус. Знам, че всички в дясното крило се опасяват, че отново ще прибягват до Коронавирус и наложителното носене на маска. Но това няма да го създадат. Няма да го направят…Тогава какво ще вършат? Ще разгласят война на Русия! Догодина ще има гореща война сред Съединени американски щати и Русия “.

Любопитна е реакцията на мейнстрийм медиите на тази тежка прогноза. Списание Newsweek, цитирайки тъкмо този откъс, написа: „ Няма доказателства, че Байдън или федералното държавно управление в действителност възнамеряват да вкарат наложително носене на маска “. Това не е предсказване за нуклеарна война сред Съединени американски щати и Русия, считат публицистите за казаното от Карлсън.

На пръв взор сюжетът намирисва на открита интрига. В края на краищата Байдън е в положение на деменция, само че демократите не са пристигнали, с цел да употребяват войната като предизборна технология. Въпреки че в историята на Съединени американски щати това се е случвало няколко пъти. В това изявление самият Карлсън напомня провокацията в Тонкинския залив, която Съединени американски щати употребява през 1964 година като мотив за директно присъединяване във войната във Виетнам. Трябва да се означи, че Вашингтон измисли този случай тъкмо три месеца преди президентските избори. Дотогава Линдън Джонсън съществено се опасяваше да не загуби от съперника си републиканец и се появи като „ съдбоносен герой против комунизма “, бомбардирайки Виетнам, и завоюва изборите с рекордна разлика.

Сега Карлсън също има вяра, че Съединени американски щати могат да създадат сходство на случая в Тонкин: „ Някои ракети ненадейно ще нападат Полша. „ Руснаците го направиха! Ние сме нападнати! Започваме война! “,  според мен всичко може елементарно да се случи. “

Реакцията на американската общност при сходен сюжет свидетелства за това, че необятните маси (във всеки случай консервативната част от тях) са приели тази опасност по-сериозно. Един от най-резонансните туитове през последните няколко дни беше догатката на известния измежду „ различната десница “ коментатор Джак Пособк, който написа: „ Те са подготвени да въвлекат Америка във война с Русия единствено, с цел да се отърват от американските мъже от наборна възраст, които са по-склонни да поддържат Тръмп “. В края на тази седмица туитът получи повече от три милиона гледания и получи хиляди повторни изявления.

И тук се усеща, че даже в средите на американските съперници на подобен сюжет, има някои илюзии за осъществяване на егото. Кой би им споделил, че при положение на нуклеарна война сред Съединени американски щати и Русия, жертвите няма да бъдат единствено „ американци в наборна възраст “, това ще бъде световна злополука с ужасни последствия освен за Америка, само че и за целия свят. Надявам се, че този път не е писано да се случи „, както се случваше през предходните международни войни.

Но американската общност продължава да е уверена, че нейната световна война няма да я засегне директно, че ще е някъде надалеч и „ отслабената “ Русия бързо ще загуби. Италианският професор Алесандро Орсини оня ден уточни, че неразбирането на съветската страна към този момент е довело до сегашната война и изцяло неоправданите упования на Запада. Ето, английският вестник The Guardian незабавно лепна етикет на италианския професор „ проруски “ специалист!

И по този начин се случва с всеки, който като Тъкър Карлсън се пробва да призове за дипломатическо разрешаване на спора в Украйна и акцентира невъзможността за „ продобиване на Русия “. Да речем, неотдавна много известният английски специалист Анатолий Ливен, който е работил дълги години в постсъветските страни, се колебаеше по отношение на цялостния консенсус в съветското общество по отношение на изхода от специфичната военна интервенция в Украйна. И тук професорът от Калифорнийския университет Бранислав Слънчев окачва етикет на Ливена: „ Кремълски пропагандист “! Всяка полемика за изхода от украинския спор, в която звучат различни отзиви, нормално приключва с това.

Подобна атмосфера в западната медийна и експертна общественост в действителност основава съществени опасности от рисковани сюжети, в това число описаните от Тъкър Карлсън. Американският политически хайлайф е на ръба на нервността, защото успеха на Доналд Тръмп през 2024 година става все по-реална. Дори синът на Джордж Сорос, който неотдавна наследи империята му, изяснява на Европа за какво напъните в близко бъдеще ще бъдат ориентирани не към нея, а към предотвратяването на връщането на Тръмп в Белия дом.

И колкото по-високо е равнището на нервност, толкоз по-реални ще стават най-безумните и кървави сюжети, създадени от политическите технолози на Байдън. Ето за какво е доста значимо по всевъзможен метод да се предадат на локалната общност и хайлайф предизвестия за действителните последствия от новата Тонкинска провокация, която този път няма да се лимитира единствено до американски мъже на военна възраст. Никой няма да може да седне „ зад локва “ този път.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР