Вашингтон възнамерява да въведе нови санкции срещу Северен поток-2, които

...
Вашингтон възнамерява да въведе нови санкции срещу Северен поток-2, които
Коментари Харесай

САЩ заплашват с нови санкции Северен поток-2

Вашингтон има намерение да вкара нови наказания против " Северен поток-2 ", които биха могли да обиден европейските компании, даже в случай че Русия се опита да го дострои сама. Това заяви " Ханделсблат ", базирайки се на американски дипломатически източници.
" Ако Русия се опита да приключи построяването на останалите километри от газопровода, Камарата на представителите и Сената са подготвени да одобряват нов закон за наказания ", сподели източникът. Този път това може да засегне европейските вложители, които вземат участие в плана, или фирмите, които желаят да закупят газ, в случай че той минава през тръбопровода “, написа изданието. В дипломатическите кръгове не изключват опцията нови наказания да бъдат въведени още през февруари или март, съобщи БГНЕС.
Вестникът припомния, че генералният шеф на швейцарската компания " Allseas " Едуард Хирем получи писмо от американския сенатор Тед Крус, в което той заплашва със съществени правни и стопански наказания, в случай че компанията не се откаже от градежа.
Според " Ханделсблат " немските компании се тормозят от вероятни нови ограничения против плана.
" Знаем, че американците са решени да спрат " Северен поток-2 ", означи концернът " Uniper ". От там наблюдават доста деликатно обстановката. " В същото време ", написа изданието, „ немското държавно управление към момента разчита на реализацията на плана " в рационален период ", макар че не има намерение да дава техническа помощ за довеждане докрай на построяването му.
Германското външно министерство смята, че съглашението сред Русия и Украйна за газ ще повлияе на решенията на Вашингтон и разяснява, че новият газопровод не съставлява опасност за преноса на синьо гориво през украинска територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР