Вашингтон умишлено прикрива и замъглява военно-биологичната си дейност в Украйна,

...
Вашингтон умишлено прикрива и замъглява военно-биологичната си дейност в Украйна,
Коментари Харесай

Сергей Рябков: Вашингтон умишлено "прикрива и замъглява" военно-биологичната си дейност в Украйна

Вашингтон съзнателно " прикрива и замъглява " военно-биологичната си активност в Украйна, съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, оповестява ТАСС.

„ Обстоятелствата, зародили при провеждането на специфичната военна интервенция, разрешиха да се огледа от вътрешната страна какво се случва по предложение на Съединени американски щати в тази област (военно-биологична интензивност в Украйна – бел. ТАСС), която Вашингтон съзнателно прикрива, замъглява всяка опция други членове на интернационалната общественост най-малко да схванат какво, къде, по какъв начин и по какви аргументи, с каква цел се прави от тази страна “, сподели още Рябков на съвещание на парламентарна комисия за следствие на събитията, свързани със основаването на биолаборатории от американски експерти на територията на Украйна.

„ Разкритите обстоятелства за осъществяване на военно-биологични действия в Украйна демонстрират, че действието на биолаборатории на територията на тази страна, в това число поделение на централния санитарно-епидемиологичен отдел на военното ведомство на Украйна, е било ориентирано към повишение на патогенните свойства на патогените на чума, антракс, холера и други смъртоносни заболявания, в това число посредством потребление на способи на синтетична биология “, добави Рябков.

Дипломатът акцентира, че Агенцията за понижаване на военните закани, обвързвана с Пентагона, играе водеща роля във финансирането и провеждането на множеството военни биологични проучвания.

Русия изготвя пакет от документи, с цел да стартира публично следствие на военно-биологичните действия в Украйна в близко бъдеще, сподели заместник-министърът на външните работи на Русия.

„ Имаме желание да вървим в посока пускане на публично следствие на активността на биолабораториите, инициирано от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това в действителност е по този начин. Това ще се случи в близко бъдеще. В момента в действителност формираме пакет от нужни документи за това “, разяснява Рябков.

Според него съперниците на Русия ще се проявят като безскрупулни играчи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в случай че попречват следствието.

„ Ако по политически или геополитически аргументи нашите съперници, нашите съперници стартират да слагат кол в колелата ни, това единствено ще ги изобличи като безскрупулни играчи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, водени от цели и съображения, които нямат нищо общо със дилемите за подсилване на сигурността и определяне на истината “, съобщи Рябков.

Реакцията на съперниците на Москва във връзка с биолабораториите в Украйна демонстрира, че Русия " е уцелила корена на казуса ", счита още съветският зам.-министър.

Според дипломата Руската федерация е загрижена за биологичната интензивност на Съединени американски щати в разнообразни райони на света.

„ Загрижени сме за биологичната интензивност на Съединените щати, която може да има и военно измерение, освен в Украйна, само че в други райони на света “, акцентира Рябков.

Военнобиологичната активност на територията на Украйна, реализирана със съдействието на Вашингтон, не е нещо неповторимо и се вписва в курса, който Съединени американски щати следват дълги години за създаване на военно-биологични стратегии, сподели Рябков.

„ Военно-биологичната активност на територията на Украйна, реализирана със съдействието на Съединени американски щати, за жалост, не е нещо неповторимо. Подобна активност се вписва в политиката, провеждана от Вашингтон в продължение на доста години и десетилетия за създаване на военно-биологични стратегии, както и да получат надзор върху проучванията, провеждани там “, добави Рябков.

Но стъпките в постсъветското пространство, съгласно заместник-министъра, несъмнено, притеглят вниманието на Русия. Рябков уточни, че събитията, зародили по отношение на провеждането на специфичната военна интервенция на Руската федерация в Украйна, са дали опция да се огледа от вътрешната страна какво се случва по предложение на Съединени американски щати в тази област.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР