Вашингтон ще отпусне 700 000 долара безвъзмездна помощ за обективните

...
Вашингтон ще отпусне 700 000 долара безвъзмездна помощ за обективните
Коментари Харесай

Вашингтон отпуска до 700 000 долара за „обективните медии в Унгария“

Вашингтон ще отпусне 700 000 $ безплатна помощ за „ обективните медии в Унгария “. Това излиза наяве от известие, оповестено на формалната интернет страница на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Съгласно публикуваната информация средствата ще бъдат ориентирани към „ планове, които усилват достъпа на жителите до справедлива информация за вътрешни и световни проблеми в Унгария ", оповестява електронното издание Hungary Today.

Сумата ще бъде отпусната на една организация – коя тъкмо ще бъде несъмнено с конкурс. Документът, оповестен на страницата на ведомството, е озаглавен „ Подкрепа на обективните медии в Унгария ". Според формалното си изложение задачата на това финансиране „ е да поддържа медиите, които работят отвън столицата в Унгария, с цел да разгласяват основани на обстоятелства вести и да усилват аудиторията си. Програмата би трябвало да усили достъпа на жителите до справедлива информация за вътрешни и световни проблеми от публично значение, като усъвършенства способността на локалните медии да ангажират по-широка публика, в това число печатни, мултимедийни и онлайн читатели. Програмата би трябвало да усъвършенства качеството на локалните обичайни и онлайн медии и да усили достъпа на обществеността до надеждна и безпристрастна информация “, съобщи Фокус.

По отношение на размера на средствата документът на Държавния департамент прецизира, че безвъзмездната помощ ще варира от 500 000 до 700 000 щатски долари. Организацията, която ще получи сумата, ще работи по плана сред май и юли 2018 година Програмата ще е с дълготрайност сред 18 и 24 месеца, излиза наяве още от публикувания текст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР