Вашингтон. САЩ възнамеряват в най-близко време да оборудват кораба от

...
Вашингтон. САЩ възнамеряват в най-близко време да оборудват кораба от
Коментари Харесай

The Drive: Кораб от ВМС на САЩ ще бъде оборудван с първия боен лазер

Вашингтон. Съединени американски щати имат намерение в най-близко време да оборудват кораба от Военноморските си сили USS Portland (LPD-27) с първия бойна лазерна система, оповестява американският портал The Drive .
Уточнява се, че той към този момент е доставен на военната база в Сан Диего.
Според информацията на изданието, лазерът е създаден от американската военно-промишлена компания Northman Grumman, която е завоюва контракта за произвеждане през 2015 година.
Мощността на лъча ще доближава 150 кВт, която ще разреши дейно да се поразяват неголеми кораби и безпилотни летателни апарати.
Изпитанията са планувани за четвъртото тримесечие на 2019-та финансова година, само че, евентуално, това ще се случи след плануваните периоди.
През април 2018 година бе обявено, че USS Portland е въведен в употреба. Той е 11-тия десантен транспортен съд от клас „ Сан Антонио “. Корабът е предопределен за превозване и поддръжка на сили от повече от 800 морски пехотинци. Освен това той може да бъде употребен за стартиране и възобновяване на десантни кораби, транспортни средства-амфибии, както и да носи вертолети и конвертоплани MV-22 Osprey.



Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР