Вашингтон. Русия наскоро е преместила около 20 хиперзвукови ракети, от

...
Вашингтон. Русия наскоро е преместила около 20 хиперзвукови ракети, от
Коментари Харесай

„Военное обозрение“: САЩ разбра за прехвърлянето на 20 ракети „Кинжал“ на полигон

Вашингтон. Русия неотдавна е преместила към 20 хиперзвукови ракети, от които Съединени американски щати сега нямат отбрана, на боен полигон, заяви американският ефирен канал CNBC, базирайки се на неназовани осведомени източници от разузнаването на Съединени американски щати, предава съветският портал „ Военное обозрение “ .
Телевизионният канал цитира един от събеседниците си, осведомен с отчетите на разузнаването на Съединени американски щати:
„ Преместването на ракетите на полигон приказва, че Русия има упоритости да развива това оръжие и че те са отделили предпочитано значение на тази съответна стратегия. Руснаците, като цяло, са определили, че ракетата има комфортен дизайн и в този момент се концентрират върху тънката конфигурация на оръжието посредством тествания “.
От CNBC означават, че хиперзвуковата ракета клас „ въздух-земя “, получила името „ Кинжал “, е изпитвана не по-малко от три пъти от Русия, а през юли предходната година „ Москва сполучливо изпита оръжието срещу цели, намиращите се на повече от 800 км от Кремъл “.
По данни на различен източник на телевизионния канал, получил информацията си също от отчет на американското разузнаване, съветските военни са открили хиперзвукова ракета „ Кинжал “ на изтребител МиГ-31, с който тя е била изстреляна не по-малко от 12 пъти. Според американските служби, сега руснаците работят над установяването на оръжието на стратегически бомбардировач.
Разузнаването на Съединени американски щати има сведения, че „ съгласно проектите на Кремъл това оръжие би трябвало да бъде признато на въоръжение през идната година “.
По-рано бе обявено, че ескадрила МиГ-31К с „ Кинжали “ дежури в Южния боен окръг от декември 2017 година, а от април 2018 година самолетите МиГ-31К реализират постоянни полети над Черно и Каспийско море.





Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР