Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще посети

...
Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще посети
Коментари Харесай

The Hill: Американският президент ще посети силно засегнатия от урагана „Мария“ остров - Пуерто Рико

Вашингтон. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще посети американската територия Пуерто Рико, която понесе огромни вреди от миналия през територията на карибския остров вихър „ Мария “, написа The Hill .
По време на последния ден от срещите в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации, американският президент анонсира, че ще посети опустошения остров, само че не сподели по кое време ще се случи това. Той концентрира мненията си главно върху вредите, нанесени от урагана, като съобщи, че островът е „ изцяло премахнат “.
„ Казват, че е обиден от мощния вятър, какъвто не са виждали в никакъв случай “, сподели американският президент. „ Островът е ударен от урагана, когато той е бил от пета категория, което се случва доста рядко. “
От изданието разясняват, че „ Мария “ е била от пета категория, когато е достигнала до Американските Вирджински острови и по-късно силата ѝ е намаляла до четвърта степен, преди да стигне до Пуерто Рико, където аргументи големи вреди на постройките и инфраструктурата и извади от строя цялата електропреносна мрежа на острова.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР