Вашингтон обяви вчера нови визови ограничения срещу талибаните в отговор

...
Вашингтон обяви вчера нови визови ограничения срещу талибаните в отговор
Коментари Харесай

Вашингтон обяви нови санкции срещу талибаните заради забраните, наложени на жените

Вашингтон разгласи през вчерашния ден нови визови ограничавания против талибаните в отговор на възбраната дамите в Афганистан да работят и да се образоват, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В известие ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън сподели, че подхваща ограничения за налагане на спомагателни визови ограничавания против някои някогашни и сегашни талибани, членове на недържавни групи за сигурност и други лица, считани за виновни или за съучастници в репресиите против дами и девойки в Афганистан.

Откакто се върнаха на власт през август 2021 година, талибаните постановиха сурови ограничавания на афганистанките, не разрешиха им да работят в публичния бранш, да посещават междинни учебни заведения и университети и да се разхождат в паркове.

В края на декември талибаните не разрешиха на Неправителствени организации да работят с афганистански дами, което накара няколко организации да прекратят активността си.

Съединени американски щати ще продължат да работят в съгласуваност с страните съдружници, с цел да накарат талибаните да схванат, че техните дейности ще имат значими последствия и ще затворят пътя към възстановяване на връзките им с интернационалната общественост, добави още Блинкън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР