Вашингтон обяви пореден пакет военна помощ за Украйна. Този път

...
Вашингтон обяви пореден пакет военна помощ за Украйна. Този път
Коментари Харесай

САЩ с нова помощ за Украйна за 300 млн. долара

Вашингтон разгласи следващ пакет военна помощ за Украйна. Този път той е на стойност 300 млн. $.

Така плановете демонстрират, че досега Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ на стойност над 38 милиарда $.

Говорителят на Съвета по национална сигурност Джон Кърби заяви, че пакетът в този момент включва системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, противовъздушни системи „ Стингър “, муниции за танкове и друго военно съоръжение.

От Белия дом разясниха и че не знаят кой носи отговорност за нападението с дронове против Москва от началото на тази седмица, само че ще проверяват случая.

На този декор президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде в Република Молдова през днешния ден сутринта. Той беше посрещнат от президента Майа Санду и ще взе участие в срещата на върха на Европейската политическа общественост. Зеленски беше първият от 47-те водачи, които би трябвало да дойдат на срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова.

Република Молдова е хазаин на Срещата на върха на Европейската политическа общественост, която се организира на 1 юни. В срещата вземат участие 50 президенти, министър-председатели и висши европейски чиновници.

Срещата на върха се организира в замъка „ Мими “ в селището Булбоака, ситуирано на към 35 км от столицата Кишинев. Тя е замислена като проява на европейска дипломатическа мощ против Русия.

Етикети: Вашингтонвоенна помощ УкрайнаСАЩ
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР