Вашингтон. Бившият държавен секретар на САЩ по време на президента

...
Вашингтон. Бившият държавен секретар на САЩ по време на президента
Коментари Харесай

Мадлин Олбрайт: Притеснена съм от недемократичните инстинкти на Доналд Тръмп

Вашингтон. Бившият държавен секретар на Съединени американски щати по време на президента Бил Клинтън Мадлин Олбрайт съобщи, че актуалният държавен глава Доналд Тръмп показва „ недемократични инстинкти “ и тя счита това за притеснително, написа The Hill.
„ Не назовавам Тръмп фашист “, съобщи Олбрайт представяйки своята нова книга „ Фашизмът: предизвестие “. „ Казвам, че той е президент с недемократични инстинкти и това ме тормози “, посочи тя.
Според нея инстинктите на президента като това, че счита, че е над закона, че назовава пресата зложелател на народа и това, че „ интензивно се възползва от разликите в обществото ни “ я карат да бъде загрижена.
Според нея президентът е основал обстановка, в която той се разпознава с една група хора, а не признава самостоятелните права на въпросната група. Бившият държавен секретар съобщи, че в предишното Тръмп е работил, все едно е над закона и изрази терзания по отношение на това, че на президента „ му липсва почитание към демократичните институции “.
Олбрайт и преди е подлагала на критика Тръмп. По-рано тя изрази мнение, че той изоставя ролята на Съединени американски щати като лидер на интернационалната сцена.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР