ВАШИНГТОН (AP) — Сенатът прие рано във вторник пакет за

...
ВАШИНГТОН (AP) — Сенатът прие рано във вторник пакет за
Коментари Харесай

Какво има в законопроекта на Сената за 95 милиарда долара за подпомагане на Украйна и Израел и противодействие на Китай

ВАШИНГТОН (AP) — Сенатът одобри рано във вторник пакет за незабавни разноски, който ще даде военна помощ на Украйна и Израел; попълване на оръжейните системи на САЩ; и даване на храна, вода и друга филантропична помощ на цивилни в Газа.

Сенатът отхвърли от пакета двупартийно изпитание за усилване на имиграционните ограничения на границата сред Съединени американски щати и Мексико след множеството републикански сенатори, следвайки управлението на някогашният президент Доналд Тръмп счете двупартийното предложение за несъответстващо. Изоставянето на предлагането за граница понижи цената на законопроекта до към 95,3 милиарда $.

Сега, откакто Сенатът утвърди пакета за незабавни разноски, зависи от Камарата, ръководена от републиканците, да го одобри, промени или го остави да почине. Говорителят Майк Джонсън хвърли ново подозрение по отношение на пакета в изказване в понеделник вечерта, като обясни, че може да минат седмици или месеци, преди Конгресът да изпрати законодателството на бюрото на президента Джо Байдън - в случай че въобще го изпрати.

Ето по-отблизо разбивката на разноските:

РАЗХОДИ, СВЪРЗАНИ С УКРАЙНА

Около 60 милиарда $ в сметката ще отидат за поддръжка на Украйна, до момента в който се пази от съветската инвазия, почнала преди съвсем две години. Има близо 14 милиарда $, които да разрешат на Украйна да се превъоръжи посредством закупуване на оръжия и муниции и още близо 15 милиарда $ за поддържащи услуги като военно образование и шерване на разследваща информация.

Подкрепата включва и невоенна помощ. Около 8 милиарда $ ще отидат, с цел да оказват помощ на държавното управление на Украйна да продължи главните интервенции със възбрана парите да отиват за пенсии. И има към 1,6 милиарда $ за подкрепяне на частния бранш на Украйна.

Около една трета от парите, отпуснати за поддръжка на Украйна, в действителност ще бъдат изразходвани за попълване на армията на Съединени американски щати с оръжия и съоръжение, които отиват в Киев. Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл неведнъж акцентира това, като сподели в изказване от вторник, че парите са за „ препотвърждаване на уговорката за възобновяване и модернизиране на нашата войска, възобновяване на доверието в нас и даване на настоящия главнокомандващ, както и на последващо, повече принадлежности за отбрана на нашите ползи. “

Има и към 480 милиона $ за подкрепяне на украинците, разселени от войната.

РАЗХОДИ, СВЪРЗАНИ С ИЗРАЕЛ

Около 14,1 милиарда $ в сметката ще отидат за поддръжка на Израел и военните интервенции на Съединени американски щати в районът. Около 4 милиарда $ ще отидат за подсилване на противовъздушната защита на Израел, с още 1,2 милиарда $ за Iron Beam, лазерна оръжейна система, предопределена да прихваща и унищожава ракети. Има и към 2,5 милиарда $ за поддръжка на военните интервенции на Съединени американски щати в района.

Израел стартира войната си против Хамас след невижданата офанзива на екстремистката формация на 7 октомври, която умъртви към 1200 души, най-вече цивилни, в Израел. Около 250 други бяха взети за заложници.

Законодателството съдържа и 9,2 милиарда $ филантропична помощ за обезпечаване на храна, вода, заслон и медицински грижи за цивилни в Газа и Западния бряг, Украйна и други, хванати във военни зони в близост Светът. Войната в Газа провокира филантропична злополука, която докара до дефицит на най-необходимото. Една четвърт от жителите на Газа гладуват.

Сен. Питър Уелч, D-Vt., сподели: „ 2 милиона палестинци са били прокудени от домовете си. Тези домове са превърнати в отломки. Хората обезверено се стремят да оцелеят. Липсват им задоволително храна, безвредна вода или заслон. Мнозина са ранени без нищо, отдалечено наподобяващо задоволителна здравна помощ или заслон. “

РАЗХОДИ, СВЪРЗАНИ С КИТАЙ

Повече от 8 милиарда $ в сметката ще отидат за поддръжка на основни сътрудници в Индо-Тихоокеанския район и въздържане на експанзия от страна на китайското държавно управление. Законопроектът включва към 1,9 милиарда $ за попълване на американските оръжия, предоставени на Тайван, и към 3,3 милиарда $ за създаване на повече създадени в Съединени американски щати подводници в поддръжка на партньорство за сигурност с Австралия и Обединеното кралство.

ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ

Законопроектът включва към 400 милиона $ за стратегия за безплатни средства, която оказва помощ на нестопански организации и места за поклонение да създадат усъвършенствания в сигурността и да ги предпазят от закононарушения от ненавист. Съществува и дефиниция, ориентирана към наказания против незаконни организации, участващи в производството на фентанил.

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР