ВАШИНГТОН (АП) — Комисия на Конгреса иска от Министерството на

...
ВАШИНГТОН (АП) — Комисия на Конгреса иска от Министерството на
Коментари Харесай

Група в Конгреса настоява за разследване на ролята на Пекин в насилието срещу протестиращи на територията на САЩ

ВАШИНГТОН (АП) — Комисия на Конгреса желае от Министерството на правораздаването да проверява ролята на Пекин, откакто протестиращите настояват, че са били бити и унизени от китайското държавно управление сътрудници през ноември в Сан Франциско по време на публично посещаване на китайския президент Си Дзинпин.

Протестиращите, които защитаваха правата на Хонконг, Тибет и етническите уйгури, споделиха, че облеклото, координацията и мощната реакция на нападателите им антикомунистическата партийна изразителност демонстрира публично китайско присъединяване. Те не предоставиха безапелационни доказателства, само че американските чиновници преди този момент са обвинили китайски сътрудници, че са набелязали хора в Съединените щати.

Реп. Крис Смит, републиканец от Ню Джърси, който ръководи Изпълнителната комисия на Конгреса за Китай, сподели във вторник, че изисква задълбочено следствие, с цел да „ разбере за какво всички тези прелестни хора, които спокойно стачкуваха, бяха удряни с колове, имат белези, които в този момент знаете няма да изче...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР