Дейвид Маккормик се подготвя за избори за Сенат в Пенсилвания. Но той живее в Кънектикът

...
ВАШИНГТОН (AP) — Дейвид Маккормик имаше ясно обяснение защо неговият
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (AP) — Дейвид Маккормик имаше ясно обяснение защо неговият колега републиканец д-р Мехмет Оз загуби критично място в Сената на Пенсилвания: Избирателите гледаха на дневната телевизионна знаменитост като на натрапник от Ню Джърси с ограничени връзки с щата, който се надяваше да представлява.

„Хората искат да знаят, че човекът, за когото гласуват, „получава“,“ Маккормик, който загуби на косъм от Оз в GOP първични, каза през март, когато беше помолен да предложи аутопсия на поражението на общите избори. „И част от „получаването“ е разбирането, че просто не сте дошли вчера.“

Тъй като републиканците се стремят да спечелят единственото място, от което се нуждаят, за да си върнат Сената на изборите догодина, Маккормик е топ новобранец. И преди очакваната си кампания, той работи, за да избегне съдбата на Оз, като често отбелязва, че е израснал в Пенсилвания, собствеността му върху дом в Питсбърг и семейна ферма близо до Блумсбърг.

„Живея в Пенсилвания“, каза Маккормик по време на мартенско участие в подкаста на сенатора от Тексас Тед Круз.

Но реалността е по-сложна. Въпреки че Маккормик наистина притежава дом в Питсбърг, преглед на публични регистри, обяви за недвижими имоти и кадри от скорошни интервюта показва, че той все още живее на „Златния бряг“ в Кънектикът, една от най-гъстите концентрации на богатство в Америка. Бившият изпълнителен директор на хедж фонда наема имение за 16 милиона долара в Уестпорт, което разполага с винарска изба с 1500 бутилки, асансьор и „частен крайбрежен курорт“ с изглед към Лонг Айлънд Саунд.

Атрибутите на богат анклав, добре извън Пенсилвания, предлагат разтърсващ контраст с политическата идентичност, която Маккормик се стреми да култивира, която подчертава неговото възпитание в лов на пари, службата му в армията и желанието му да служи на родния си щат. трябва ли Маккормик официално да започне кампания за сваляне на три мандата сенатор демократ Боб Кейси на изборите през 2024 г., което ще помогне да се определи партизанският контрол върху камарата. Скорошната история на Сената показва, че дори любимите синове могат да бъдат ужилени, когато хлабавите връзки с дома се превърнат в проблем на кампанията.

Крис Борик, професор по политически науки в Muhlenberg College в Алентаун, каза, че Маккормик има „по-легитимни връзки с Пенсилвания, отколкото Мехмет Оз. Но той постави под съмнение решението да прекара значително време извън щата, особено като се има предвид решаващата роля, която пребиваването изигра в мача през 2022 г. между Оз и сенатора от Демократическата партия Джон Фетерман.

„Той прекара голяма част от време работи за Уолстрийт и живее в Кънектикът“, каза Борик за Маккормик. „Няма нищо лошо в този избор – освен ако не искате да бъдете сенатор на САЩ от Пенсилвания.“

Той добави, „Като човек, който е наясно, че ще трябва да се сблъска с това, съмнително е да не се посветиш наистина."

Говорителката на Маккормик, Елизабет Грегъри, отказа да го предостави за интервю и не каза колко много от времето си той прекарва в имението си в Кънектикът, което също може да се похвали със спа център, басейн и отопляем павилион, сгушен в район, който обявите за недвижими имоти описват като „лятна площадка на най-богатите семейства в Америка.“

„Дейв има наричаше Пенсилвания дом в продължение на 30 години и обслужваше страната ни извън Пенсилвания още 13“, каза тя. „Това е мястото, до което той изпраща писма, когато е служил в Ирак, и мястото, където са родени три от дъщерите му.“

Тя каза: „Докато той живее в Кънектикът, докато дъщерите му завършват гимназия , домът на Дейв е в Питсбърг и през последните 10 години той притежава работеща ферма в родния си град Блумсбърг, която е в семейството от десетилетия. където баща му е бил президент на местен колеж. Политическите реклами акцентират върху биографията на спорта в гимназията, лова и подрязването на коледни елхи във фермата на семейството му.

Кариерата му след напускането на Пенсилвания е значително по-позлатена.

След като завършва Уест Пойнт, Маккормик служи като офицер във Войната в Персийския залив и по-късно получава докторска степен от Принстън.По време на бурните дни на dot-com балона, Маккормик беше главен изпълнителен директор на интернет аукционната къща FreeMarkets — трупайки богатство като той насочи базираната в Питсбърг компания към сделка за придобиване за близо 500 милиона долара през 2004 г.

Той служи няколко години в администрацията на президента Джордж У. Буш, включително престой като главен заместник на тогавашния министър на финансите Ханк Полсън . След това той се присъедини към висшите изпълнителни редици на глобалния хедж фонд гигант Bridgewater Associates, като в крайна сметка се изкачи до главен изпълнителен директор. През 2022 г. Маккормик и съпругата му Дина Пауъл Маккормик, бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs, притежават нетно състояние, което варира между 95,7 милиона долара и най-малко 196,7 милиона долара и включва домове в Далас и Скалистите планини на Колорадо, според анализ на кандидат финансово разкриване, което той подаде в Сената миналата година.

След като Маккормик насочи вниманието си към Сената на САЩ, той започна да прави някои навременни корекции.

Три месеца преди да стартира първия си През януари 2022 г. Маккормик продаде дома на семейството си за 6,5 милиона долара във Феърфийлд, Кънектикът. Това беше последвано от покупката за 2,8 милиона долара на величествен дом в стил Тюдор в квартал Squirrel Hill North в Питсбърг, показват записите.

Приблизително по същото време имението в Кънектикът, което той сега посочва като свой домашен адрес в някои публични документи, беше изтеглен от пазара за наеми.

McCormick също не е получил освобождаване от данък върху къщата си в Питсбърг, данъчно облекчение, запазено за основното място на пребиваване на дадено лице. Той гласува на избори в Пенсилвания за първи път от 16 години по време на първичните избори на републиканците през 2022 г., когато беше в бюлетината, показват данните от гласуването.

Когато Маккормик изнесе речта си за отстъпка, след като загуби от Оз с малко повече 900 гласа, той беше категоричен за това къде живее.

„Ние няма да ходим никъде. Това е моят дом. Това е нашият дом“, каза Маккормик. „Тук започнаха моите мечти и това е мястото, където планираме да имаме бъдеще.“

Междувременно децата му продължиха да посещават частно училище в Кънектикът с 53 000 долара на година, където едно все още е записано, според уебсайта на училището.

През януари, когато Маккормик започна да се оглежда за ново предложение, той продаде своя апартамент за 13,4 милиона долара в Манхатън, Горен Ийст Сайд. Документ, подписан от Маккормик, който беше подаден във връзка с продажбата, беше нотариално заверен в Уестпорт, Кънектикът, и посочва близкия крайбрежен дом като свой адрес.

Тази пролет Маккормик участва в поредица от виртуални интервюта от кухнята на дома си в Уестпорт. Отличителните черти на фона съвпадат със снимки, които бяха публикувани публично, преди семейство Маккормик да се нанесе.

Принос от $5000 за кампанията, направен в края на март, също посочва къщата на плажа като дом на Маккормик.

Богатството на Маккормик, което той може да насочи към политическите си стремежи, го прави привлекателен потенциален кандидат за републиканската върхушка във Вашингтон, която го насърчава да се кандидатира отново.

Но също така предоставя възможност за демократите, които вероятно ще се възползват от връзките му с Уолстрийт през това, което се очаква отново да бъде един от най-конкурентните мачове в Сената в страната.

„Всичко това е козметика“, каза J.B. Poersch, ръководител на отдела за телевизионни разходи на демократите в Сената. „Прикриването на годините, които е прекарал като търговец на хедж фондове, изглежда е също толкова важно, колкото да се преструваш, че се вписва.“

___

Авторът на Associated Press Марк Леви допринесе от Харисбърг, Пенсилвания.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР