Вашингтон. Американският президент Доналд Тръмп заяви в петък, че държи

...
Вашингтон. Американският президент Доналд Тръмп заяви в петък, че държи
Коментари Харесай

AFP: Тръмп обвини Северна Корея за смъртта на студента, но не спомена Ким

Вашингтон. Американският президент Доналд Тръмп съобщи в петък, че държи Северна Корея виновна за гибелта на американския студент, който умря откакто беше малтретиран в ареста, само че не упрекна напряко водачът Ким Чен-ун, предава организация AFP .
Тръмп провокира необятна рецензия, когато сподели на репортерите по време на срещата си с Ким във Виетнам през тази седмица, че има вяра на изказванието на севернокорейския водач, че не е знаел какво се е случило с Ото Уормбиър, откакто е бил арестуван от управляващите.
22-годишният Уолмбиър умря дни откакто беше изпратен в Съединени американски щати от Северна Корея в кома през 2017 година.
" Разбира се, че държа Северна Корея виновна за неприятното отношение към Ото и за гибелта му, " написа Тръмп в Туитър.
" Най-важното е, че Ото Уармбиър не си отиде от този свят на вятъра. Ото и фамилията му се трансфораха в отгромен знак на огромна пристрастеност и мощ, които ще ни съпровождат за година напред. "
По-рано денем Фред и Синди Уормбиър направиха изказване, в окето се споделя, че " Ким и неговия противоположен режим са виновни за гибелта на сина ни “, Тръмп съобщи, че неговият коментар е бил „ погрешно разяснен “.
" Разберете, аз наследих казусът на Ото с три други. Предишната администрация не беше направила нищо, а тя се занимаваше със случая му ", сподели президентът.
" Обичам Ото и постоянно мисля за него! ", е добавил той в ТУитър, само че без да загатва Ким.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР