ВАШИНГТОН – Крайнодесните републиканци са ядосани на председателя на Камарата

...
ВАШИНГТОН – Крайнодесните републиканци са ядосани на председателя на Камарата
Коментари Харесай

Твърдолинейните републиканци, ядосани на председателя Майк Джонсън за избягване на затварянето

ВАШИНГТОН – Крайнодесните републиканци са ядосани на ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън (R-La.) поради проекта му да финансира държавното управление с поддръжката на демократите. < /p>

Камарата би трябвало да гласоподава във вторник резолюция за краткотрайно финансиране, която евентуално ще мине със забележителен брой гласове на демократите. По създание това е същият ход, който подтикна твърдолинейните последователи да лишават чукчето на оратора от конгресмена Кевин Маккарти (R-Калифорния) предишния месец. разгласи, че се опълчва на мярката, макар че не сподели, че ще отмъсти на Джонсън. Представителят Чип Рой (R-Тексас) обаче допусна, че може да има последици.

„ Ще забележим “, сподели Рой пред кореспонденти. „ Склонен съм да се пробвам да дам на хората берекет. Дадох прелест на Кевин, давам прелест на Майк. Трудна работа. Но изрично не съм склонен с този апел за игра. “

Джонсън употребява специфична процедура, с цел да заобиколи комисията по разпоредбите на Камарата, където Рой и други консерватори бяха заплашили да блокират гласоподаване. Процедурата, известна като прекъсване на разпоредбите, нормално е непокътната за непротиворечиви законопроекти с необятна двупартийна поддръжка. Изисква се свръхмнозинство от две трети за утвърждение, което значи, че доста демократи ще би трябвало да поддържат резолюцията, с цел да бъде призната.

Рой сподели, че е „ неуместно “ да се употребява прекъсване и допусна, че може да откаже поддръжка от бъдещите цели на Джонсън. „ Трудно е да набираш средства и да гласуваш за избрани неща, когато те хвърлят върху други неща “, сподели той.

Джонсън отбрани избора си и популяризира това, което сподели, че е ново завъртане на нормалната формула за краткотрайна сметка.

„ Ние не се предаваме, ние се борим. Но би трябвало да сте мъдри при избора на борбите “, сподели Джонсън на конференция. Той добави, че концепцията за установяване на разнообразни дати за разнообразни елементи на държавното управление, които да бъдат затворени, в случай че не бъде реализирано съглашение, е „ значима иновация “, която трансформира динамичността на дебата.

Макарти беше свален частично тъй като законопроектът за краткотрайното финансиране, който той одобри, употребявайки гласовете на демократите, също няма съкращения на разноските, като мярката на Джонсън. Но Джонсън сподели, че не се тормози, че ще го сполети същата орис като Маккарти.

„ Изобщо не се тормозя за това “, сподели Джонсън. „ Кевин не би трябвало да поема виновност за това. Кевин беше в доста сложна обстановка, когато това се случи. Това е друга обстановка. “

Макарти, в скорошно изявление с Ману Раджу от CNN, също сподели, че работата на Джонсън е безвредна, като републиканците в Камарата на представителите са внимателни да се опитат да изгонят различен представител скоро след триседмичното затваряне на Камарата на представителите това се случи, до момента в който се бореха да заменят Маккарти с Джонсън.

„ С кого ще го заменят? “ Попита Маккарти.

Няколко консерватори, които се опълчват на продължаващата резолюция на Джонсън, споделиха, че не считат, че представителят ще бъде изправен пред някакво съществено възмездие, защото той е на поста единствено от няколко седмици.

„ Отборът падна с 30 против нула през четвъртото тримесечие, вие поставихте аварийния куотърбек и желаете да го държите виновен за трите тримесечия на неуспеха, които ви изоставиха? “ Представителят Боб Гуд (R-Va.) сподели, обяснявайки за какво екипът не би трябвало да слага Джонсън на скамейката.

Все отново Гуд оприличи гласуването както на бъркане, по този начин и на прихващане. „ Но аз не редуцирам индивида “, сподели той.

Свързани...

Демократите не се опълчват на законопроекта за държавно финансиране на ръководителя Майк Джонсън

Майк Джонсън най-сетне разкрива своя проект да резервира държавното управление отворено

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР