Вашата домашна майонеза с лук вече е готова за наслада!

...
Вашата домашна майонеза с лук вече е готова за наслада!
Коментари Харесай

Домашна майонеза с кромид лук

Вашата домашна майонеза с лук към този момент е подготвена за приятност! Може да се употребява като фалшификация за сандвичи, бургери, салати или като основа за други сосове и дресинги.

Необходими Продукти

● растително масло - 1 ч.ч.
● яйца - 1 бр. огромно
● лимонен сок - 1 с.л.
● сол - 1/2 ч.л.
● черен пипер - 1/4 ч.л.
● лук - 1/4 ч.ч. кромид

Начин на подготвяне

В блендер или кухненски робот прибавете яйцето, лимоновия сок, солта и черния пипер. Смесете сместа за няколко секунди, до момента в който се смеси добре.

Докато блендерът или кухненският робот към момента работят, постепенно капнете растителното масло на непрекъсната бликам. Това ще помогне за емулгирането на майонезата и ще сътвори кремообразна консистенция. Продължете да бъркате, до момента в който сместа се сгъсти.

След като майонезата доближи мечтаната консистенция, прехвърлете я в купа. Сложете ситно нарязания лук и разбъркайте добре.

Опитайте майонезата и коригирайте подправките, в случай че е належащо. Можете да добавите повече сол, черен пипер или лимонен сок съгласно вашите желания.

Покрийте купата с найлоново фолио или прехвърлете майонезата в буркан с компактно затварящ се похлупак. Охладете за най-малко 1 час, с цел да позволите на усетите да се смесят.

Вашата домашна майонеза с лук към този момент е подготвена за приятност! Може да се употребява като фалшификация за сандвичи, бургери, салати или като основа за други сосове и дресинги. Не забравяйте да го съхранявате в ледник и да го консумирате в границите на една седмица.

Насладете се на вашата вкусна домашна майонеза!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР