Вашата бюти рутина може да е перфектно съобразена с всички

...
Вашата бюти рутина може да е перфектно съобразена с всички
Коментари Харесай

Ето 6 сутрешни навика, които вредят на кожата през зимата

Вашата бюти рутина може да е съвършено съобразена с всички потребности на кожата ви, само че е много евентуално да допускате някои неточности неумишлено и това да пречи на безупречния ви тип. От яденето на една и съща закуска всяка заран до дългия душ, има някои много забавни аргументи за досадни пъпки и посърнал загар, които ще ви изненадат.

1. Ядете овесена каша всеки ден
Закусването с купа овесени ядки е апетитен и здравословен метод да започнете деня си. Но в случай че го вършиме всекидневно, може несъзнателно да навредите на тялото и кожата си. Когато ядете овесена каша прекомерно постоянно, това може да аргументи суха и лющеща се кожа.

2. Взимате дълги топли душове
Взимането на дълъг душ е превъзходен метод да се разсъните заран, изключително когато на открито е студено. Но в случай че решите да го практикувате всекидневно, може да ви саботира. Горещата вода поврежда защитния пласт на кожата, който заключва по този начин нужната влага и форсира процеса на стареене. И още по-лошо - в случай че миете лицето си под душа, с цел да спестите време, може да увредите капилярите на лицето си, тъй като горещата вода ги кара да се уголемяват.

3. Започвате деня си с кафе
Много хора не могат да си показват сутринта без чаша горещо кафе. И в случай че ароматната кофеинова приятност се е трансформирала в съвсем възвишен обред за вас, може да нанесете много щета на кожата си. Кафето е мощен диуретик, което значи, че може да докара до дехидратиране, което от своя страна ще затрудни токсините да изоставен тялото ви през кожата, правейки я по-изложена на преждевременни бръчки.

4. Спирате да нанасяте слънцезащитен крем
Лятото свърши и вие прибрахте всички слънцезащитни кремове в шкафа? Грешка! Слънцезащитният крем оказва помощ за отбрана на кожата ви, без значение от сезона и даже в случай че прекарвате през целия ден на закрито, тъй като предотвратява стареенето на кожата. Въпреки че стъклото, употребявано в коли, домове и офис прозорци, блокира множеството UVB лъчи, то към момента не защищава кожата ви от нездравословните UVA лъчи. Така че, даже в случай че не прекарвате доста време навън, въпреки всичко не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем.

5. Придържате се към една и съща грижа
Когато бързате да излезете заран, е по-лесно да вземете същия крем за лице, който сте употребявали предходната вечер. За да помогнете на кожата да наподобява и да се усеща оптимално добре, кожните лекари предлагат да измененията рутината си съгласно сезоните, преминавайки от ексфолиращи артикули към киселини, от гел формули към по-плътни и „ хранителни”.

6. Миете лицето си неверно
Ако през зимата лицето ви наподобява мазно, когато станете от сън, в действителност има научно пояснение за това. Тялото ви губи вода през нощта /особено, в случай че спите на парно и на над 20 градуса/ и като метод за попречване на дехидратацията стартира да създава повече себум. Но даже и да желаете лицето ви да наподобява матово, не използвайте почистващи тежки формули рано заран. По-добре е да измиете лицето си единствено с хладка вода и тоник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР