Вървим към ключов момент за отговорност пред държавата и съставяне

...
Вървим към ключов момент за отговорност пред държавата и съставяне
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да подкрепи трети мандат, ако отиде при ДПС или „Възраждане“

Вървим към основен миг за отговорност пред страната и сформиране на държавно управление с третия мандат, при който и да отиде този мандат. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред бТВ.

Тя съобщи, че партията ѝ няма да поддържа трети мандат, в случай че президентът избере да го връчи на Движение за права и свободи или „ Възраждане “.

„ При трети мандат, при който отиде, привикваме, приказваме, обсъждаме спешната обстановка, решаваме. Ако тези три партии не са мандатоносители, въпросът ще е за решение пред Националния съвет на партията. “ - разясни Нинова.

По думите й, третият мандат се връчва на парламентарна група, а ръководителят на парламентарната група отива и го приема. Тя изясни, че президентът Румен Радев самичък ще реши на кого да го връчи и че от левицата не му споделят нищо.

„ Аз избирам да поканим водачите на партиите на диалог. Това ще е малко по-различен метод от този, който приложиха сътрудниците от „ Продължаваме промяната “. Трябва да приказваме имаме ли предпочитание да вършим държавно управление, или някаква индикация, с цел да не се понесе виновността за идните избори от някоя от партиите. Ако водачите заявяват подготвеност за диалози, втората стъпка е да се свикат екипите по една стратегия за ръководство, да се постави период и задания и тези задания да вземат участие в оформянето на тази стратегия. “ - сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

„ Защото ние просто задаваме въпроси. Това е момиче, което учи в НАТФИЗ. Очевидно има предпочитание да се развива в България и да взе участие в продукции. Нека. Всеки има право на развиване. Въпросът е дали има спор на ползи, освен това. Запитахме, тъй като е държавната телевизия, тъй като е финансирана с държавни средства, тъй като в Съвет за електронни медии в комисията по оценката има квота от президентството. Какво неприятно има в това да питаш? Никого не си обидил, не си засегнал професионалните качества на момичето, не си засегнал президента. Питаш правилно ли е, има ли такова нещо, то е оповестено обществено, имаше обществена реакция, всичко това са реакции на публично мнение, не са наши. Но пък е това е огромният въпрос. “ - означи Нинова. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР