Варварска и брутална атака - така режимът в Дамаск определи

...
Варварска и брутална атака - така режимът в Дамаск определи
Коментари Харесай

Режимът в Дамаск за ударите: Варварска и брутална атака

" Варварска и брутална офанзива " - по този начин режимът в Дамаск дефинира военните удари. Сирийският президент Башар Асад сподели в телефонен диалог с иранския си сътрудник, че е по-твърдо решен от всеки път да се бори с тероризма в Сирия след ракетните набези тази нощ. Според сирийските военни, офанзивата не е взела жертви. Трима цивилни са потърпевши при отклоняването на ракета край Хомс.

В Дамаск честват. Резултатите от военните удари дефинират като " успех над агресорите ".

представител на сирийската войска: Бяха изстреляни 110 ракети по сирийски цели. Нашата противоракетна система отговори дейно на ракетите на агресорите и смъкна множеството от тях. Някои удариха научно-изследователски здания, измежду които теоретичен център и лаборатория. Щетите са единствено материални. Други ракети бяха отклонени и не съумяха да ударят военна база край Хомс.
Сирийската телевизия популяризира фрагменти от площад Умаяд в столицата, където от сутринта се събират поддръжници на президента Асад. Скандират " Победа " и твърдят, че ще продължат битката.
Не се опасяваме от американските ракети, ние сме по улиците, на площадите. Не сме в скривалища, както настояват.Ударите няма да трансформират твърдостта на сирийския народ и няма да понижат смелостта на армията ни.
Обикновен работен ден или победоносно влизане в президентския замък? Западни специалисти се пробват да разгадаят посланието, което Дамаск изпрати с фрагментите на Башар Асад. Те бяха показани от сирийската телевизия няколко часа след ударите.

От президентството разпространиха и част от диалога на Асад с иранския му сътрудник, в което той декларира, че " ударите единствено са засилили решителността на Сирия да продължи да се бори и да смаже тероризма във всяко кътче на територията си ".

Ударите няма да трансформират обстановката в Сирия, само че ще разместят световния модел, счита сирийският заместник- външен министър.

Айман Сусан, зам.-външен министър на Сирия: Денят, в който беше осъществена експанзия против Сирия е от историческо значение за интернационалните връзки, тъй като стартира началото на края на еднополюсния модел.
Празненства има и в Дума - града, в който се допуска, че преди седмица е била осъществена химическа офанзива. 7 години той беше бастион на бунтовниците. От през днешния ден напълно е под контрола на войските на Асад. Снощи са били евакуирани и последните рейсове с бунтовници и опозиционери.

 Реакции от Брюксел след въздушните удари против Сирия Реакции от Брюксел след въздушните удари против Сирия
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази поддръжката си за въздушните удари в Сирия. Той беше първият, който реагира и поддържа акцията, ко...

Съюзниците на Башар Асад - Русия и Иран оповестиха въздушните удари като акт на експанзия. По искане на съветския президент Владимир Путин в този миг се организира изключително съвещание на Съвета за сигурност, а Техеран предизвести за районни последици. Интересна е реакцията на Турция, която дружно с Русия и Иран взе участие интензивно в организирането на мирни договаряния, само че този път поддържа своите натовски съдружници. Въздушните удари са уместни, съобщи турският президент Реджеп Ердоган и разкритикува режима на Башар Асад.

А от самата централа на Алианса в Брюксел естествено поддържаха военните дейности, на страната на Лондон, Париж и Вашингтон застанаха и европейските институции. Локомотивът на Евросъюза - Германия поддържа офанзивите, а Италия разгласи, че не е дала позволение за прилагане на военните й бази.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР