Варшава. Президентът на Полша Анджей Дуда в неделя нарече военните

...
Варшава. Президентът на Полша Анджей Дуда в неделя нарече военните
Коментари Харесай

AFP: Полша критикува Русия за „империалистическите тенденции“ в нейната политика

Варшава. Президентът на Полша Анджей Дуда в неделя назова военните дейности на Русия " империалистически трендове " на церемонията във Варшава, отбелязваща 80-годишнината от експлоадирането на Втората международна война, предава AFP .
" Напоследък даже следим завръщането на империалистическите трендове в Европа, опитите за смяна на границите със мощ, нападенията върху други страни, отнемането на земя, поробването на жителите ", сподели Дуда пред водачите, присъстващи на церемониите, в това число вицепрезидентa на Съединени американски щати Майк Пенс и канцлерa на Германия Ангела Меркел.
Въпреки че Дуда не уточни съответно Русия, той приказва за военните дейности на Москва против „ Грузия през 2008 година и Украйна през 2014 година, които трансформираха границите “.
Полският президент прикани „ водачите на Европа и света, членовете на НАТО и Европейски Съюз “ да се предпазят от контактите с агресори.
" Трябва да има наказания, решителни дейности. Трябва да е явно, че всяка военна експанзия ще бъде посрещната с твърда реакция, решителна и мощна ", добави полският президент.
" Затворените очи не са добра рецепта за опазване на мира; това е добър метод да се насърчат нападателните персони, да се даде зелена светлина за нови офанзиви ", добави Дуда.
Нито Пенс, нито немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, които също приказваха на церемониите, загатнаха Русия.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР