Варшава. Председателят на управляващата в Полша партия Право и справедливост“

...
Варшава. Председателят на управляващата в Полша партия Право и справедливост“
Коментари Харесай

Reuters: Ярослав Качински заяви, че „радикалната“ правосъдна реформа в Полша ще се осъществи

Варшава. Председателят на ръководещата в Полша партия „ Право и правдивост “ Ярослав Качински съобщи, че ще се придържа към проектите си за осъществяване на „ радикална промяна “ в правосъдната система, макар, че и двата проектозакона бяха подложени на Вето от президента Анджей Дуда тази седмица, съобщи Reuters.
В своя първи обществен коментар, откогато президентът наложи несъгласие върху двата закона, които трябваше да дадат на държавното управление директен надзор върху състава на Върховния съд, той съобщи пред локални медии, че Дуда „ е позволил сериозна неточност “, само че в този момент въпросът е да се обмисли какво следва.
„ Това значи, че ще има промяна, радикална промяна. Частичните промени няма да трансформират нищо “, добави Качински, без да посочи какво възнамерява да направи.
Според партия „ Право и правдивост “ правосъдната система е прекомерно мудна, не предстои на надзор от народа и е към момента обхванато от мислене от ерата на комунизма. Дуда съобщи, че до два месеца ще предложи лични версии на проектозаконите.
„ Президентът ясно съобщи, че желае да поеме самодейността и при каквито и да е условия няма да го прекъсваме “, уточни Качински.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР