Варненци, които живеят на улица Анна Феликсова, са недоволни от

...
Варненци, които живеят на улица Анна Феликсова, са недоволни от
Коментари Харесай

Варненци настояват за спешен ремонт на улица с опасен участък

Варненци, които живеят на улица " Анна Феликсова ", са недоволни от положението на част от настилката и тротоара. Те упорстват проблемите да бъдат решени, преди да са провокирали по-сериозен случай. От Община Варна оповестиха, че в сектора следва рехабилитация. Цялостен ремонт не се планува, защото тази част от улицата ще стане част от бъдещото уголемение на бул. " Цар Освободител ".

Улица " Анна Феликсова " стартира във варненския квартал " Възраждане ", само че проблематичният сектор е на територията на регион " Младост ". Пред блок 23, да вземем за пример, пътят е добре асфалтиран. При слизането към бул. " Цар Освободител " обаче секторът се стеснява, а дупката на кръстовището мъчно се заобикаля, тъй като улицата е двупосочна.

Загражденията са сложени преди три години, след случай с дете, описват живеещи в региона. Въпреки знака за свиване на пътя, в тях непрекъснато се удрят коли. А от стълбовете на уличното осветяване в най-тясната част на пешеходната част стърчат и кабели.

От Община Варна оповестиха, че има план от 2017 година за отчуждаване на част от парцелите, с цел да се разшири секторът.

" Собствениците на парцелите там апелираха заповедите и съдът ги анулира, защото в този сектор на улица " Анна Феликсова " съставлява част от бъдещо уголемение на бул. " Цар Освободител " и това беше главният претекст на съда, защото отчуждаваме за друго мероприятие, а не за " Цар Освободител ", съобщи Петко Бойновски, шеф Дирекция " Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия ".

Затова доникъде на юли ще бъдат осъществени частични поправки на съществуващите проблеми по улицата.

" Ще възстановим и огражденията, с цел да осигурим естествената пропускливост на пешеходците ", сподели още Петко Бойновски.

За сходни действия, както и за стърчащите кабели, жителите би трябвало да се обръщат към районната администрация, която да уведоми съответните компании, отговарящи за ремонтите, подсети Петко Бойновски.

Цялостна смяна в региона ще има след разширението на бул. " Цар Освободител ", срокът за това зависи от финансирането и проектирането на дейностите.

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР