Варненско мото общество и Регион Варна организират протест на 11

...
Варненско мото общество и Регион Варна организират протест на 11
Коментари Харесай

Протест на мотористите срещу съдебно решение - поставят каски пред Варненски окръжен съд!

Варненско мото общество и Регион Варна провеждат митинг на 11 октомври в символ на митинг против правосъдно решение за гибел на пътя.

Мотористите ще слагат каски пред Варненски окръжен съд в четвъртък в 15 часа.

Поместваме формалното известие от Варненско мото обещество и Регион Варна без редакторска интервенция:

" Ние от Варненско мото общество и район Варна ще сложим каски пред съда в символ на митинг и за да притеглим вниманието Пожарна охрана МИРЕН ПЪТ на правораздавателната система върху следващия случай на насмешка с паметта и фамилиите на починалите на пътя!!!

На 08.07.2017г. още един живот бе лишен на пътя! Младият Денислав Ников от Варна му бива отнето преимуществото от Хюндай Теракан ръководен от Ван Ееде Ролф Едуин - Индонезиец с Холандски паспорт. В разследване на настъпилото ПТП, по късно на 29.07.2017г. Денис почива от пострадванията в болничното заведение.
Разбира се следва обвиняване, което е ПОРЕДНАТА ПАРОДИЯ на правораздаване в нашата страна!!!
Основния проблем по делото се зъздава по време на досъдебното произвеждане. Разследващия служител на реда, управителен от зам. Окръжния прокурор първо целеустремено не ангажира като доказателство по делото записите от камерите, които са снимали ПТП-то. Бащата на Денислав все пак категорично с писмо е изискал от досъдебното произвеждане да изземе тези записи.
НЕ Е НАПРАВЕНО С НАЙ-НЕЛЕПИ ОБЯСНЕНИЯ:
проверяващия служител на реда писал писма до институции, които нямали камери на кръстовището и когато ги изискал от който би трябвало, те били изтрити, тъй като такава е процедурата при наблюдаващите кръстовището!!!
Същите служители на реда и прокурор са назначили автотехническа експертиза с извънредно тенденциозни въпроси, ориентирани към това каква е била скороста на мотоциклетиста!
Експертизата незабавно е оспорена от юристите на фамилията на Денислав, само че прокурора отхвърля ИЗРИЧНО с разпореждане да се направи нова експертиза с нови въпроси към вещото лице! Подсъдимият виждайки, всичко това декларира, че признава обстоятелствата по делото и желае кратко произвеждане. 
Варненският областен съд в лицето на арбитър Шопова, не съблюдава НПК(Наказателно процесуален кодекс) и вместо да насрочи делото за нова дата, незабавно след разпоредителното съвещание стартира разглеждане на делото!
За няколко минути, откакто прокурора пледира за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМОТО СЪПРИЧИНЯВАНЕ от страна на убития Денислав, съдът дефинира наказване на лидера предизвикал злополуката при съществуване на " МНОГОБРОЙНИ " смекчаващи виновността на подсъдимия доказателства!
Всичко това е при съществуване на многократни нарушавания на холандеца за превишена скорост и опита да показа на съда версия, че различен е управлявал автомобила, а той единствено поемал виновността!!!
Съдът очевидно смята това за обикновено и даже го кредитира, заявявайки на нас жителите, че да се мами административно наказващия орган освен не е укоримо, само че даже похвално!!!
При изговаряне на присъдата, съдията демонстрира фрапиращо неведение на разпоредбите за придвижване като афишира, че при забранителен знак В14 възбраната на знака не важи по този начин както планува закона - след поставения знак, а важи и за кръстовището, което е преди него!!!
Дори го е записал категорично в претекстовете си и още веднъж е приел, че това е съпричиняване на потърпевшия! Това твърди и прокурора в пледоарията си и в обвинителния акт. Очевидно във Варненски правосъден регион работи друг ППЗДвП(Правилник за Приложение на Закона за Движение по Пътищата) 
При противоречива експертиза и скорост на мотора, съдът приема, че тази скорост също е причина за произшествието. (Тук е момента да уточним, че СПОРНАТА експертизата споделя, че мотора се е движел с почти 30км над допустимата, при видимост в този миг 72м.) КАКВА Е ПРИЧИННАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ СКОРОСТТА НА МОТОРА И ОТНЕМАНЕТО НА ПРЕДИМСТВО по смисъла на чл.37 ла.1 от ЗДвП(Закон за Движение по Пътищата) от страна на подсъдимия, никой не е обяснил и до този миг! Няма в обвинителния акт, няма и в претекстовете на присъдата, макар, че подсъдимия е имал видимост даже оттатък предното кръстовищена което има светофар! Всъщност претекстовете на съда не се разграничават с нищо от обвинителния акт.
Съдия и прокурор работят в синхрон и не дават никаква опция за отбрана на ползите на потърпевшите лица!
ЗАТОВА НИЕ ЩЕ ПОПИТАМЕ. 
ДО КОГА?!
ДО КОГА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ДА ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ?!
ДО КОГА ЩЕ съдебномедицинска експертиза ВИНАГИ ВИНОВНИ В ЛИЦЕТО НА ПРАВОСЪДИЕТО?!
ДО КОГА ЧУЖДИЯТ ГРАЖДАНИН ЩЕ Е Пожарна охрана ВАЖЕН ОТ ВАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ?!
ДО КОГА ЩЕ ОСТАВАТ БЕЗНАКАЗАНИ ВИНОВНИ ЗА СМЪРТТА НА ПЪТЯ?!

ПРЕМИНА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ НА ДЕЛОТО, В ХОДА НА КОЕТО ОТНОВО БЕ СЪЩИЯ ЦИРК И ПАРОДИЯ НА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!
ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ НА 11.10.2018г. пред Варненски областен съд (пред шадраваните)
в 15:00 ч. с цел да ви попитаме и с цел да схванат, че не сме слепи с цел да не забележим подигравката със фамилиите на починалите и с нас самите!!!
С ИЗЛИЗАНЕТО СИ ЩЕ ИСКАМЕ ДА ОТВОРИМ ОЧИТЕ НА ТЕМИДА И ДА съдебна експертиза ПРАВОРАЗДАДЕ СПРАВЕДЛИВО!!! "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР