Варненският сервитьор Искрен Илиев изригна срещу финансовия министър Асен Василев.

...
Варненският сервитьор Искрен Илиев изригна срещу финансовия министър Асен Василев.
Коментари Харесай

Сервитьор изригна срещу Асен Василев

Варненският сервитьор Искрен Илиев изригна против финансовия министър Асен Василев. Според Илиев предлагането бакшишите да се таксуват с налози наподобява неуместно и приканва предлагането на Василев да бъде оттеглено.

“Искам да го попитам също, каква е задачата на това облагане – повече пари за опазване на здравето, лекари и социална сигурност или това са едни пари, които целят попълване на бюджета от други места, където не е съумяла фискалната политика да събере тези пари? ”, пита Илиев в ефира на Нова нюз.

Сервитьорът, който е правист по образувание показа още, че в случай че предлагането бъде признато то това ще значи, че личният състав на заведенията ще би трябвало да пита клиентите си дали желаят да оставят бакшиш, с цел да може да се реши какъв брой такси  да бъдат начислявани към сметките. Според Илиев това ще докара до утежняване на взаимоотношенията сред сервитьори и посетители.

“Аз по обучение съм и правист и пет години съм учил. След като излязох на пазара на труда като правист, заплатата, която получавах, беше в размер на 1000 до 1200-300 лв., което като човек в моята състояние с две деца, е извънредно незадоволително.От тази специалност в този момент изкарвам доста по-висок приход, някъде към междинната за страната заплата. ”

Що се отнася до самия бакшиш, съгласно варненският сервитьор той може би покрива половината или повече от половината от прихода, който изкарват сервитьорите.

Още вести, четете в категория “Новините през днешния ден “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР