Варненският престъпен авторитет Иво Иванов – Гела, сочен от криминалисти

...
Варненският престъпен авторитет Иво Иванов – Гела, сочен от криминалисти
Коментари Харесай

Иво Гела се завърна и пламна заведение във Варна! Случайност или поръчка?

Варненският незаконен престиж Иво Иванов – Гела, апетитен от криминалисти и представители на ъндъргруанда като мафиотски необут №1 в морската столица, е главният обвинен като гарант на палежа над хитовото заведение „ SeaCrets ” във Варна. Помпозният плажен бар, ситуиран върху пясъчната линия на Крайбрежната алея, бе съвсем изпепелен преди броени дни, писа Уикенд.

Огненият атентат над едно от най-популярните и оборотни заведения във Варна се състоя във вторник по здрач. Кадри от охранителните видеокамери демонстрират по какъв начин малко след 18 часа млад мъж с качулка на главата и облечен в черни спортни облекла прави оглед на заведението, а малко по-късно, в продължение на близо 3 минути усърдно пали от няколко разнообразни места огъня.

Неизвестният маскиран подпалвач

се отдръпва от мястото на престъплението към 18,30 ч., едвам откакто следи от плажа няколко минути по какъв начин огнената буря обгръща цялото заведение.
Огромният пожар е нанесъл великански вреди на заведението „ SeaCrets ”, което въпреки всичко е било избавено от цялостно изпепеляване с помощта на светкавичната реакция на пожарната. Четири екипа огнеборци са овладели огъня. След пожара установените вреди от Министерство на вътрешните работи са „ унищожена покривна структура – 80 кв. м., мебели, дървена стена, ПВЦ порти и прозорци, покривен найлон и друго съоръжение “. От управата на изгорялото заведение обаче настояват, че вредите от умишления пожар са доста по-сериозни.
Изгорелият плажен бар „ SeaCrets ” е благосъстоятелност на 41-годишния локален предприемач Георги Киров, който менажира и други известни заведения в морската столица – „ Чиърс “, „ Маскарад “ и „ Егоист “. Миналата есен Киров бе претендент за общински консултант на Варна от локалната коалиция „ Свобода “, само че не съумя да влезе в локалната власт. Въпреки мълвата, че е

подставено лице на групировката ТИМ,

няма действителни данни, които да потвърждават връзката му с могъщата икономическа конструкция.
Според източници на „ Уикенд “ от варненската полиция, а и от локалния крими контингент, прекомерно евентуално е зад умишления палеж на плажния бар да стои Иво Иванов – Гела. „ Той се завърна преди няколко дни в града и палежите започнаха! Публична загадка е, че Иво Гела беше хвърлил око на мястото още преди 3 години, само че не съумя да вземе обекта поради това, че беше търсен от управляващите като необут на мафиотска тайфа. Сега, когато беше оневинен от съда, Иво Гела още веднъж желае да е фактор в бизнеса със заведения. Може да е поръчал палежа, с цел да подскаже на притежателя, че е време да сдаде обекта “, разяснява криминалист от морската столица.
Иво Иванов – Гела, коронован преди близо 20 години за наместник на ВИС-2 във Варна и района от Жоро Илиев, стана изненадваща цел на правораздаването напролет на 2015 година Тогава неговият зет Атанас Радев – Наско Ластика, също с крими закваска, даде сензационни показания за серия от тежки закононарушения, осъществени по заповед на Гела.
До показанията на Наско Ластика се стигна, откакто той влезе в гневен спор с шурея си за надзор върху редица питейни заведения и заведения за хранене във Варна. Ластика разгласи, че

Иво Гела е поръчал убийството му

и че го рекетира за сумата от 200 000 евро. Преди това Радев бе тикнат в пандиза поради похищение на човек от свитата на Иво Гела. Той обаче умря мистериозно на 17 юли 2015 година от инфектиране на мозъка, единствено месец откакто стана главен очевидец против шурея си. И до през днешния ден съществуват подозрения, че Наско Ластика е токсичен.
Иво Иванов – Гела не прекара нито ден в ареста, защото дни преди зрелищната полицейска акция, извършена на 3 април 2015 година във Варна, той се изпари от страната. Докато бе в неопределеност за управляващите, против Иванов бяха повдигнати обвинявания, че е необут на 9-членна тайфа за рекет, поръчкови побои, похищение, ликвидиране и трафик на дрога. Като дясна ръка на Гела обвиняването сочеше Николай Иванов – Шванца, прочул се с интимната си връзка с Мая Илиева, вдовица на ликвидирания висаджийски необут Георги Илиев.
Тази есен обаче Специализирания углавен съд постанови, че Иво Гела и хората му са почтени по всички обвинявания. Според постановлението на съда, липсват съответни доказателства против незаконната тайфа, също така всички очевидци, дори и тези със статут на предпазени, са се отметнали от първичните си показания.

Източник:
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР