Варненският окръжен съд реши да наложи най - тежката мярка

...
Варненският окръжен съд реши да наложи най - тежката мярка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста, обвинен за убийство във Варна

Варненският областен съд реши да наложи най - тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” на 34 -годишен мъж от Варна, притеглен като обвинен за съзнателно ликвидиране, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Престъплението е осъществено на трети май в „ Аспарухово ”. Според събраните доказателства обвиненият Страхил Янков е нанесъл удари на различен мъж и го е душил. Записи от видеокамери демонстрират, че двамата са били дружно преди случилото се. За побоя на публично място описват очевидци. Един от тях е подал и сигнал до 112.

Въпреки виковете за помощ от страна на потърпевшия, Янков го е притискал в региона на шията и гибелта е настъпила от задушаване, уточни държавното обвиняване.

Извършителят е неосъждан и незает по документи, живее при родителите си, които също бяха в правосъдната зала.

Изготвена е правосъдно - психиатрична експертиза, която сочи, че Янков осъзнава осъщественото и може да носи отговорност за действието си. Защитата му обаче изрази подозрение в това.

„ След над един час диалог с мен не разбра, че съм му бранител. Смятам, че е с влошено психологично положение. ”, съобщи юристът.

Съдията също организира диалог с обвинения, след което заключи, че би трябвало да се назначи нова експертиза, която да откри психологичното положение на Страхил.

Янков съобщи, че не познава жертвата, че единствено минавал около потърпевшия, който, по думите му, се спънал и паднал. За гибелта му научил след това. Пред съда Страхил сподели, че желае работа и да гледа фамилията си.

За съзнателно ликвидиране законът пррдвижда отнемане от независимост от 10 до 20 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР