Незаконно притежавани оръжия, боеприпаси, както и 1.2 кг синтетична дрога

...
Незаконно притежавани оръжия, боеприпаси, както и 1.2 кг синтетична дрога
Коментари Харесай

Иззеха оръжие, пари и 1,2 кг. синтетична дрога, претърсват адреси и във Варна

Незаконно притежавани оръжия, муниции, както и 1.2 кг синтетична дрога за конфискувани при интервенция в няколко града. Задържани са двама престъпно проявени и осъждани мъже, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Разследването почнало в границите на досъдебно произвеждане, формирано по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс. Униформени чиновници подхванали поредност от процесуални и следствени дейности на територията на регионалните дирекции в Разград, Варна, Русе и Силистра.

Разплитането на престъпната скица почнало с инспекция в частен парцел в Разград, населяван от 54-годишен мъж. Там полицейските екипи разкрили два револвера със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях. Последвала спомагателна оперативна работа на адреси в силистренско село и във Варна.

В хода на следствието процесуални дейности били осъществени и в парцел на 52-годишен мъж от Русе. Иззети били пакетирани в полиетиленови пликове с разпределени в тях общо 1.2 кг хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят, реагиращи позитивно на метамфетамин. Намерени били също 60 000 лв., 4635 $, 1540 евро, както и военна димка. Работата на екипите траяла на други русенски адреси, където били открити 1606 боеприпаса с друг диаметър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, 3 револвера, газов револвер и железна кутия с барут.

С полицейска заповед двамата мъже са оставени в ареста за период до 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Действията по следствието не престават.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР