Варненският окръжен съд разгледа искане за предаването на 48-годишен германец

...
Варненският окръжен съд разгледа искане за предаването на 48-годишен германец
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, издирван в Германия за пране на пари

Варненският областен съд прегледа искане за предаването на 48-годишен немец на управляващите в Германия, оповестиха от магистратурата.

Мъжът е разгласен за интернационално търсене с две европейски заповеди за арест, свързани с изтърпяване на присъди за пране на пари. Едната заповед е на Районния съд в Тиргартен. Тя е обвързвана с присъда, постановена през 2017 година.

Издирваният немец е бил наказан на три години затвор за осъществени девет закононарушения. Той е приет за отговорен, че като шеф на компания през 2016 година, е дал банковата си сметка за приемане на средства, добити по излъган път.

Втората европейска заповед за задържането му е издадена от прокуратурата на Берлин. Тя е от 2020 година и е поради подлежаща на осъществяване присъда на Областния съд в немската столица, още веднъж за пране на пари. Там на подсъдимия е наложено наказване отнемане от независимост от две години и три месеца. 

Варненският областен съд намира, че мъжът би трябвало да бъде арестуван под стража, с цел да бъде обезпечено осъществяването на Европейските заповеди за арест, другояче има риск да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Оставането му в ареста ще продължи до фактическото му предаване на немските управляващи. Определението на Варненския съд може да бъде обжалвано в тридневен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР