Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по делото срещу ,

...
Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по делото срещу ,
Коментари Харесай

Извергът пребил до смърт жена си в Аврен, застава пред съда

 Варненският областен съд организира разпоредително съвещание по делото против, оповестиха от пресслужбата на институцията. Според обвинителния акт, закононарушението е осъществено в изискванията на домашно принуждение, по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост.

Роднините на убитата жена бяха конституирани като частни обвинители и цивилен ищци по делото. Съдът позволи за взаимно разглеждане гражданските искове за претърпени неимуществени вреди вследствие на закононарушението от по 150 000 лева за майката и детето на Гина Ив. и от по 75 000 лв. за останалите й трима родственици.

Според обвиняването, 47-годишния Антон Т. и 32-годишната Гина Ив. живеели на фамилни начала в къщата на майката на подсъдимия в Аврен. Само дамата работела. Двамата всекидневно употребявали алкохол, като след изпиването на огромни количества, подсъдимият ставал нападателен и започвал да бие дамата, с която съжителства. В случаите когато насилието било изключително грубо, дамата търсела отбрана в дома на родителите си. Всеки път Антон Т. успявал да убеди Гина да се върне при него. На 13.06.2020г. към 13 ч. подсъдимият отишъл до хранителен магазин в селото, където почнал да употребява алкохол. Вечерта, към 20,30ч. към пиещите се включила и жена му. Към 21,30-22,00ч. двамата тръгнали да се прибират. През целия път Антон нанасял удари по тялото и главата на 32-годишната жена, като това траяло и след прибирането им в къщата. Побоят спрял откакто в яда си мъжът счупил с пестник стъкло в дома и нарязал ръката си. Пострадалата събрала остатъците от счупеното, превързала ръката на Антон и двамата легнали да спят. В идващите три дни Гина лежала, дишала мъчно и била неконтактна. Антон не повикал доктор, нито се погрижил за нея. Тревожел се само за засегната си ръка и намерил превоз, с цел да отиде до незабавния център на МБАЛ " Св. Анна “ във Варна. След като няколко дни познати на дамата не я били виждали, решили да отидат до къщата, в която живеела. Притеснени от положението й помолили Антон да извика екип на Спешна помощ, само че той отказал. Жената била призната в болница в кома, като по този начин и не пристигнала в схващане и на 11 юли 2020 година умряла.

В днешното разпоредително съвещание юристът на Антон Т. изиска смяна на мярката за неотклонение от " задържане под стража “ в " домакински арест “. Прокуратурата възрази с довода, че подсъдимият е упражнявал домашно принуждение и над личната си майка.

Съдебният състав на Варненския областен съд като изслуша мненията на страните и прегледа материалите по делото реши, че е налице съмнение за съпричастност на 47-годишния мъж към предявеното обвиняване. Освен това за съда съществува действителна заплаха лицето да се укрие или да извърши закононарушение, защото законът планува наказване " отнемане от независимост “ не по-малко от 10 години, с което е изпълнено и второто законово условие за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила. Отделно постановеното " задържане под стража “ е от 26 януари, като изтеклият период се явява рационален, заради което съдът удостовери избраната мярка за неотклонение.

Определението на съда предстои на обжалване пред въззивната инстанция, а идващото съвещание е планувано за 24 август от 10:00ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР