Варненският окръжен съд призна за виновна 38-годишната Милена В., която

...
Варненският окръжен съд призна за виновна 38-годишната Милена В., която
Коментари Харесай

Присъда за банкова служителка във Варна, присвоила 440 000 лева

Варненският областен съд призна за отговорна 38-годишната Милена В., която в качеството си на банков чиновник е присвоила 440 000 лв.. Съдът осъди Милена В. на 3 години отнемане от независимост условно.

Сумата съгласно закона е в изключително огромни размери и била отклонявана от дамата в продължение на 3 месеца.

Служителката имала 7 годишен стаж в банката. Длъжността и́ била „ Специалист обслужване на клиенти " в един от клоновете и́ във Варна.

Работила на касово гише с парични суми в лв. и валута. Тя е приготвяла и изпращала по този начин наречените " скъпи колета ", съдържащи парични суми до Централното ръководство на банката в София.

Периодично в банковия филиал се правили проверки на касите. Проверките обаче не следвали прецизно написаните правила, а процедурата се провеждала официално.

За да не бъде уличена, решила да прави фиктивни покупко-продажби с несъществуващи клиенти за продан на валута.

Наложило се нееднократно да сформира подправени документи. Така от 25.03.2015 година до 22 юни същата година да присвои 180 000 евро и 87 380 в лв..

За съставянето на неистинен документи съдът наложи на обвинената пробационни ограничения за период от една година, " Задължителна регистрация по сегашен адрес " и " Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник ".

За закононарушението като обвиняем се изправи и сътрудник на Милена В., заемал длъжността " Мениджър оперативна активност ".

В хода на правосъдното разследване, обаче не бяха събрани доказателства, които да го уличат в съпричастност, и той е оневинен от съда. Милена В. Може да апелира присъдата си.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР